Överraska med kryddiga gröna rätter till jul!

Dags att samla släkt och vänner kring julbordet. Komplettera med läckert gröna inslag som överraskar och ger smaklökarna ett extra glädjeskutt.

Här får ni några av mina varma favoritrecept som ger sund matglädje inför julens alla matstunder.

Rödbetsskivor med flagad mandel, kapris och stjärnanisvinägrett

8 bufféportioner
4 stora eller 6 mindre rödbetor
100 g mandelspån
16 styck hel kapris med skaft
färska späda rosmarinkvistar
 
Stjärnanisvinägrett
2 msk olivolja
2 msk vatten
2 msk rödvins- eller äppelcidervinäger
0,5 tsk svartpeppar
1 nypa flagsalt
3 msk Philadelphia ost

1   Koka rödbetorna knappt mjuka. Skala och skiva mycket tunt. Lägg upp skivorna på ett fat.
2   Rosta mandelspånen i en torr stekpanna. Skaka pannan hela tiden så att de inte bränns.
3   Strö över mandelspån, kapris och rosmarinkvistar över rödbetsskivorna.
4   Värm samtliga ingredienser utom osten till vinägretten.
Vispa ner osten och häll vinägretten över salladen.

 

Här hittar du fler härliga gröna recept till julens fester

Kålrotsstrimlor i varm senapsdressing

Äppel- och kålsallad med ingefärsdressing

Kardemummapannacotta med lingonsky

Grönkålstimbal med saffransäppeldressing

Saffranscremeost i lång paprika

Brysselkål i Saffransvinegrette med aprikoser och lingon

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *