Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Personlig Tränare på 5 veckor

PT utbildning distans

Brinner du för träning och hälsa? Vill du ha en kickstart till ett aktivt arbete där du hjälper människor? Nu kan du utbilda dig till PT hos Axelsons på 5 veckor med vår nya intensivutbildning!

Axelsons PT-utbildning riktar sig till…

…dig som vill jobba med ”vanliga” motionärer.

…dig som vill fokusera på att jobba med elitidrottare och träna de som redan ligger på toppnivå och hjälpa dem att få ut ännu mer av sin träning.

…dig som vill jobba med att få de inaktiva aktiva, det vill säga att motivera personer som tidigare inte rört på sig att börja motionera och bygga sig en hälsosammare livsstil. Detta är en stor grupp, inte minst internationellt!

pt utbildning

Du lär dig vägleda i styrketräning, stabilitetsträning, konditions- och rehabiliteringsträning, kost och näring samt utforma individuella träningsprogram eller träningsprogram utformade efter klientens behov.

Som PT vill du att din klient uppnår sina mål – med metoder som är realistiska, riskfria och funktionella. Du får en god förståelse för rörelseapparatens anatomi, biomekanik och träningsfysiologi, och utbildningen till Personlig Tränare omfattar även ledarskap och kommunikation samt stresshantering.

Motivationsteorier och beteendeförändringsarbete är ett viktigt moment i utbildningen till Personlig Tränare. Hur stöttar man kunden att komma igång och sedan fortsätta med sina föresatser? Många är inaktiva eller mindre aktiva än de skulle önska, och att kunna lyssna och samtala om motivation är en framgångsfaktor både för dig och kunderna.

 

Behöver man några förkunskaper, eller förberedande läsning?

– Nej, inga förkunskaper krävs och det ställs heller inget krav på att du i förväg läst in dig på materialet, berättar Liselott Kågström, Axelsons rektor. Vi rekommenderar dock att så snart du som student får tillgång till det digitala studiematerialet tar dig an det, tittar igenom filmer och får en överblick över omfattningen av det du ska lära dig.

 

Liselott Kågström

 

Är det samma innehåll och samma timantal som i distansutbildningen till PT?

– Ja, det är exakt samma timantal och innehåll som våra andra utbildningar. Skillnaden mellan en intensivutbildning och en distansutbildning är intensiteten, det vill säga att instuderingstiden blir kortare mellan undervisningsdagarna vilket ställer högre krav på struktur och planering av tiden för hemmastudier.

 

Vad tänker du kan vara fördelarna med en intensivkurs?

– Att du som student fokuserar 100 % på utbildningen och att du blir klar snabbt så att du omgående kan komma ut och jobba, och få värdefull praktiktid samtidigt som du tjänar pengar. En slags kickstart, helt enkelt.

 

Vad är huvudsakligt fokus i Axelsons PT-utbildning?

– Gedigna grundkunskaper inom humanbiologi som direkt omsätts i praktiken, i den praktiska träningen. Vi lägger också stort fokus på sälj och marknadsföring, både av produkten personlig träning och av sig själv som tränare.

 

Vilka andra viktiga bitar får man med sig?

– Förutom det rent träningsspecifika som täcker en helhet med rörlighet, stabilitet, styrka och kondition får man med sig kunskaper i kommunikation, pedagogik och coachning, kost och näringslära, grundläggande HLR samt en orientering omkring skador och sjukdomar i relation till träning.

 

Hur ser jobbmöjligheterna ut för den som gått utbildningen?

– Mycket goda! Axelsons är en känd skola med ett gott rykte i friskvårdssverige. I våra största städer saknas det personliga tränare, och många träningsanläggningar har svårt att rekrytera tillräckligt många tränare.

Läs mer om pt utbildningen och anmäl dig här!