Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Hälsopoddar – De 10 bästa poddarna om hälsa och friskvård

Hälsa och friskvård poddar

Har du aldrig lyssnat eller hört talas om podd? Eller kanske är du en van poddlyssnare? Vi går igenom vad en podd är och hur man lyssnar på dem. Vi ger superbra tips på poddar som handlar om hälsa och friskvård – skön lyssning med inspiration, information, tips, energi och nyheter inom välmående.

Vad är en podd?

Du har säker hört talas om podcast eller poddar som allt fler väljer att lyssna på. Podcast som även kallas podd, poddradio, poddsändning, vad är det egentligen?

Man kan kalla det ett radioprogram eller radioklipp som man kan lyssna på var och när man vill. Det kan förklaras som ett program eller show som spelas in och finns tillgängligt för dig att enkelt lyssna på via nätet när det passar dig.

Det finns flera olika program eller appar som du kan använda för att välja vilka podcasts du vill följa eller lyssna på. Genom att följa en podd får du information om när det släppts nya avsnitt i den podden. Ofta innehåller en podd en serie av poddavsnitt.

En podd innehåller en eller flera personer som samtalar om ett visst ämne, en berättelse eller diskussion. Idag finns det poddar om allt. Varje podd har sitt eget namn och håller sig ofta inom ett visst ämne, exempelvis friskvårdspodden – som handlar om friskvård.

Hur lyssnar man på en podcast?

Det finns flera sidor eller appar som fungerar som samlings- och distributionssidor för många poddar. Du kan lyssna via telefonen, surfplattan eller datorn.

Vi listar några av alternativen för att lyssna på podcasts:

 • Overcast – finns till Iphone och Ipad
 • Acast – Finns till Iphone, Ipad, Android
 • Pocket Casts – Finn till Iphone, Ipod, Android och Windows

Top 10 hälsa och friskvård poddar

Bonustips: Om du är intresserad av poddar om hälsa och träning har vi ett bonustips. Även om podcasten Loungepodden inte är en renodlad friskvårdspodd finns en mängd avsnitt som handlar om kost & hälsa, sport, forskning och personlig utveckling och gästas av några av Sveriges främsta profiler inom området.

10 bästa poddarna inom friskvård och välmående

Lyssna på inspirerande poddar som handlar om träning, friskvård och välmående. Vi har inte rankat poddarna i någon som helst ordning utan bara samlat de hälsopoddar vi tycker är bäst just nu. Välj och vraka bland de bästa hälsopoddarna som du inte får missa! 

 • Träningspodden – Inspiration, pepp och tips kring träning.
  Programledaren Jessica Almenäs och träningsexperten Lovisa Sandström hjälper dig att komma igång med träningen, hålla inspirationen uppe för att ta träningen till nästa nivå och ger träningsfantasten någon likasinnad att lyssna på.
 • Monday mantra – Må bättre
  Influensern Josefine Dahlberg pratar om olika mantra för hjälpa dig att älska dig själv, lära dig acceptans, njuta av nuet, meditera och må bättre.
 • Yoga360– Yoga och meditation
  Yogalärarna Veronica Jäderlund och Sara Ström bjuder in gäster och pratar om allt inom yoga och meditation. De går in på djupet i olika ämnen så som den egna praktiken, funderingar och stora frågor.
 • TEDTalks Health – Medicin och välbefinnande
  Från helt nya medicinska genombrott till smarta dagliga hälsovanor delar läkare och forskare sina upptäckter om medicin och välbefinnande på scenen på TED-konferensen, TEDx-evenemang och partnerevenemang runt om i världen.
 • FoodPharmacy – Äta sig till ett friskare liv.
  En podd om tarmfloror, forskning, snälla bakterier, antiinflammatorisk kost. Här får du tips, recept och information för att äta hälsosammare och må bättre.
 • Maratonpodden – En podd om uthållighetssporter
  Influensern och journalisten Petra Månström pratar om och intervjuar gäster kring löpning, cykling, triathlon och andra uthållighetssporter.
 • HälsoHormoner – Allt som påverkar vår vardag
  Tine Worén och Sofi Eklund pratar om allt som påverkar våra hormoner, det vill säga allt vi för, hela tiden, varje dag. Ämnen som tas upp är bland annat stress, naturlig kost och rörelse, gift-minimering i vardagen, sömn, fertilitet och allt däremellan.
 • Raw Clarity Radio – Modern spirituell podd
  En podd för den medvetna lyssnaren där livscoacherna och programledarna Filippa Svenssons och Jimmy Tjärnlund guidar dig till att böja din inre resa. De pratar om att rensa blockeringar och rädslor, manifestera ett liv med glädje, trygghet och kärlek.
 • Hälsosnack med Lotta och Victoria – Hälsa och wellness ur ett helhetsperspektiv
  Här bjuds det på intressanta och inspirerande gäster som pratar och diskuterar hälsa, fitness, kost och välbefinnande.
 • Health for wealth – hälsa på jobbet
  Häslocoachen Ann-Sofie Forsmark och utbildaren Boel Stier pratar och diskuterar med forskare, debattörer och företagare om hur man lyckas med hälsa på arbetsplatsen och hur viktigt det är att förebygga ohälsa och sjukskrivningar. 

Det finns alltid ett tillfälle för att lyssna och inspireras av en härlig podd. Passa på att lyssna på väg till jobbet, under matlagningen, på kvällspromenaden eller under lata sommardagar. Det fantastiska är att du kan lyssna när och var som helst. Du pausar enkelt och fortsätter på avsnittet när du får tid igen. Testa du också!