Råa förslag med mycket enzymer

En rå sallad som kan varieras i det oändliga och ger dig en ordentlig enzym-boost!

 
Välj minst fyra sorter av förslagen nedan plus nötter, mandlar och fröer – gärna blötlagda!
Några droppar olja över salladstallriken ger bättre upptag av de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K.
 
Mjölksyrejäst gurka, vitkål, rödkål eller andra grönsaker
Olika salladssorter: spenat, ruccola, maché, endive
Avokado
Fänkål (fint skivad)
Rättika
Rädisor
Tomat
Gurka
Löksorter
Sockerärter
Stjälkselleri
Zucchini
Groddar av olika sorter
Broccoli, blomkål
Majs
Fint rivna kålsorter (kålrabbi, vitkål, rödkål, spetskål)
Fint riven palsternacka
Fint riven rotselleri
Fint rivna morötter, rödbetor, palsternacka
-031596
 

Sätt tänderna i en tuggtallrik!

En läcker variation på grundreceptet
2-4 portioner
Välj fyra sorter från “Ett rått förslag”.
Lägg till två salladssorter
2 urkärnade och delade avokado
2 tunt skivade röda lökar
1 bit gurka i skivor
2 dl mungböns, -alfalfa eller linsgroddar
10 delade cocktailtomater
10 rädisor, skurna i klyftor
 

Avokado- och cashewgucka

2 dl gucka
1,5 dl cashewnötter eller frön
1 liten avokado
1-2 msk kokosolja
1 dl basilikablad
0,5 tsk salt (Himalayasalt)
Lägg upp samtliga grönsaker på ett stort fat. Mixa samtliga ingredienser till guckan och servera till.
 

Läs Louise Hammarbergs artikel om enzymer här

 

Här får du resten av vår enzym-meny!
Rött paket med rå soppa
Frukt-och bärfylld avokadohalva med nötklick

 
 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *