Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Resonansterapi öppnar för energin

 

Må kraften vara med dig!! Så lyder Christian Helmrichs önskan för oss alla när han under hösten håller kurs på Axelsons i sin egenutvecklade metod, Resonansterapi.

 
Föreställ dig att bli smekt mjukt som av en spindelväv och fyllas med energi och vägledning. Känn din kropps motstånd luckras upp, att du tar emot en signal att öppna dig för livets egen helande kraft.

Släpp in den yttre energin och låt kroppen läka

Detta är resonansterapi. Med hjälp av små milda vågrörelser med händerna och fingrarna syftar terapeuten till att hjälpa kunden att själv släppa in energi i kroppen. Detta lossar blockeringar och spänningar och tillåter på så sätt kroppen att läka sig själv.
Terapeuten ger en signal och kunden gör ett val att acceptera den. De små vågliknande handrörelserna är på samma gång i resonans med både den yttre energin och kroppens egen energi, därav det vackra namnet resonansterapi.

Flera års iakttagelser bakom metoden

I slutet av 90-talet observerade läkaren och massören Christian Helmrich en stor ökning av människor i behov av behandling mot stressrelaterade åkommor. Han bestämde sig för att ett nytt verktyg behövdes och började så utveckla sin resonansterapi, en skonsam terapiform som han menar sätter igång en läkningsprocess genom att energin får möjlighet att flöda fritt i kroppen igen.
Detta gjorde han efter flera års iakttagelser under sina behandlingar, iakttagelser som överensstämde med landsmannen och inspiratören Bruno Grönings lära att vi omges av helande energivågor som vi kan välja att släppa in och låta läka oss.

Helmrich_korr

Christian Helmrich

 

Kurs på Axelsons i höst

Under veckoslutet 28-29 november i år kommer Christian att hålla en kurs i sin resonansterapi hos Axelsons i Stockholm. Under denna helg ges tillfälle att lära sig hur energin arbetar i kroppen, hur man hörsammar den och följer dess vägledning, men även hur man rent praktiskt tillämpar de vågrörelser som signalerar åt kroppen att öppna sig. Man får till exempel lära sig utnyttja att energin går in i kroppen genom vänstra foten och ut genom den högra.

En upplevelse man aldrig glömmer

Alla som vill kan ha fördel av denna metod. Den är inte påträngande på något vis eftersom den inte fungerar på personer som inte är villiga att välkomna energin. Därför finns inga kontraindikationer för metoden. Kroppen vet själv vad den behöver i ögonblicket, och att en kropp inte är villig att öppna sig för behandlingen bör respekteras, är Christian noga med att påpeka.
– Det är som att mista oskulden när man känner energin strömma genom kroppen för första gången, säger Christian och skrattar. Vi upplever inte bara en pirrande, värmande känsla, vi kommer heller aldrig att glömma upplevelsen och vi kommer vilja ha mer av det goda!

Energi är livets substans

Christian definierar energi som ’livets verkliga substans’, en osynlig kraft som finns i allt runtom oss, som en helande våg som sänds oss och som vi bör ta emot. När vi väl upplevt hur denna energi känns i kroppen blir den inte längre enbart en teori, istället blir vi motiverade att välkomna mer av den.
När vi väljer att i vardagen lyssna till denna känsla som flödar genom vår kropp – vi kan kalla den intuition eller magkänsla – då vet vi att vi följer ’den medvetna kraften’. När vi däremot kontinuerligt går emot känslan under en längre tid blir vi utmattade, och det leder i många fall till sjukdom, menar Christian.

Ett enkelt tips för att själv ta in energin

I en hel timme pratade Christian passionerat om sin resonansterapi, men när jag mot slutet av intervjun bad honom om ett tips på hur vi i vardagen själva kan ta in energin blev hans svar genast kortfattat och mycket enkelt, vilket för mig summerade läran om resonansterapi på bästa sätt:
Sätt dig ner, slappna av, ta in kraften och lyssna på känslan.

Läs mer om Axelsons kurs i Resonansterapi här