Rödbetsvegetter med god röd sås

Smarriga veggobiffen rödbetsvegetter med god röd sås.  Gott till är ugnsbakade rotgrönsaker, potatismos eller basmatiris.

4 port

Rödbetsvegetter

  • 200 g potatis, kokta & mosade
  • 300 g råa rödbetor, skalade
    och grovt rivna
  • 1 dl färska kryddörter, t.ex. persilja, dragon, koriander
    fint hackade
  • 1,5 dl havregryn
  • 2 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt och vitpeppar

 

Rödbetssås

  • 2 små fint rivna färska rödbetor
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt och svartpeppar

Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser. Blir smeten för lös så tillsätt lite mer havregryn. Forma till biffar och stek dem i olivolja ca 4 minuter på varje sida. Mixa rödbetssåsen och smaka av med salt och peppar. Gott till är ugnsbakade rotgrönsaker, potatismos eller basmatiris.

Läs om rödbetans hälsoeffekter  här.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *