Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.
Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.
Rödbetsvegetter med god röd sås
Smarriga veggobiffen rödbetsvegetter med god röd sås. Gott till är ugnsbakade rotgrönsaker, potatismos eller basmatiris.
4 port
Rödbetsvegetter
- 200 g potatis, kokta & mosade
- 300 g råa rödbetor, skalade
och grovt rivna - 1 dl färska kryddörter, t.ex. persilja, dragon, koriander
fint hackade - 1,5 dl havregryn
- 2 ägg
- 1 dl crème fraiche
- Salt och vitpeppar
Rödbetssås
- 2 små fint rivna färska rödbetor
- 1 dl crème fraiche
- Salt och svartpeppar
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser. Blir smeten för lös så tillsätt lite mer havregryn. Forma till biffar och stek dem i olivolja ca 4 minuter på varje sida. Mixa rödbetssåsen och smaka av med salt och peppar. Gott till är ugnsbakade rotgrönsaker, potatismos eller basmatiris.
Läs om rödbetans hälsoeffekter här.