Saffranscrèmeost i lång paprika

Saffranscrèmeost i lång paprika är ett färgrikt och spännande tillbehör som passar på julbordet men även till mycket mer!

10-15 bufféportioner
2 långa paprikor (gul och röd)
150 g chèvreost eller annan mjukost
1 msk crème fraiche
0,5 urkärnad och fint hackad röd eller grön chili
6 st tunt skivade dadlar
1 paket saffran
0,5 – 1 krm svartpeppar

1   Skär av en bit från botten på paprikorna och ta bort kärnorna så gott det går.
2   Blanda samtliga ingredienser till crèmeosten med en gaffel och fyll paprikorna.
3   Ställ det kallt någon timma så går det lättare att skära tunna skivor.

Här hittar du fler härliga gröna recept till julens fester

Kålrotsstrimlor i varm senapsdressing

Äppel- och kålsallad med ingefärsdressing

Kardemummapannacotta med lingonsky

Grönkålstimbal med saffransäppeldressing

Brysselkål i Saffransvinegrette med aprikoser och lingon

Rödbetsskivor med flagad mandel, kapris och stjärnanisvinägrett

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *