Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Sätt igång den självläkande kraften!

I Hans Axelsons egenutvecklade metoder Mikromassage och Helande massage kombineras healing och manuell behandling.

Lisbeth Lundgren har utbildat sig i båda metoderna. Hon berättar:
– Jag jobbar som terapeut med massage, healing och värmebehandlingar sedan nästan 10 år tillbaka. Jag tycker om att vidareutveckla mig i det jag gör och vill gärna göra det lite eget, så mina behandlingar brukar bli en blandning av alla de metoder jag kan. Just kombinationen av beröring och healing tycker jag är fantastisk. Behandlingen blir genom beröringen mindre ”mystisk”, även de som är skeptiska till healing kan acceptera en sådan behandling. Man trycker och håller på punkterna, de märker knappt att de får healing. Man behöver inte ens säga ordet healing, istället säger jag ganska enkelt att ”nu har jag tryckt här och det sätter igång din självläkning”. Väldigt många vill att man rör vid dem, inte bara sätter händerna en bit ovanför kroppen. De vill känna att det händer något – och det gör de, både under ”beröringsfasen” och ”energifasen”!

Foten avslöjar problemen

I Mikromassage och Helande massage har jag fått två nya redskap som verkligen känns bra att jobba med. Mikromassage använder jag i nästan varje behandling. Jag tycker om att jobba mycket med fötterna, där sitter så mycket känslor. Mikromassagen kan också vara till stor hjälp för att komma fram till exakt var problemen sitter. Det är också ett bra redskap för att få kunderna att direkt uppleva det helhetstänk jag jobbar utifrån. En öm zon i fötterna matchar alltid ett ömt område i kroppen, och när man märker det blir sambandet så tydligt. Är det jobbigt och smärtsamt att få massage direkt på spända muskler i nacken, masserar jag en mikropunkt i stället.
Healing på fötterna är också mycket givande, det påverkar helheten på ett effektivt sätt, liksom zonterapi. Jag har fått ut massor av att lära mig mikropunkterna, och har haft jättemycket glädje av metoden som helhet.

Pricken över i bland mina redskap

Den helande massagen lärde jag mig under Axelsons kursresa till Kreta. Den metoden känns som pricken över i bland mina redskap! Det som är speciellt för helande massage är att man så tydligt känner pulserande i kroppen, det är kroppens gensvar på det rätta stället att arbeta. Det kan uppstå ryckningar i kroppen eller i ögonlocken, värme, rodnad eller andra reaktioner. Energin känns väldigt starkt. Många somnar och de allra flesta känner sig enormt lättade både fysiskt och psykiskt efteråt. Många av mina klienter lider av stress och utbrändhet. Med kombinationen massage och healing blir de otroligt avslappnade och känner sig väldigt lätta i kroppen. Alla kommer tillbaka, nästan utan undantag alla bokar en ny tid direkt!
När vi sätter igång kroppens självläkning genom helande energi är det gamla blockeringar som man jobbar med, både fysiskt och mentalt. Jag tror att detta sätt att behandla kommer att öka allt mer, så många människor upplever utbrändhet och stress, behöver avspänning, behöver stöd i att hitta sig själva.
Hans Axelson var kanon att ha som lärare i dessa metoder, han känns väldigt medmänsklig och hans kurser går i ett lugnt och bra tempo. Nästa gång vill jag gärna gå kursen i Bioenergihealing med Boris Aranovich, då känner jag att jag har hela paketet! Rosenmetoden är jag också sugen på – jag vill lära mig allt! Inte för att de redskap jag har är otillräckliga, men bara för att det är jätteroligt. ❧

Läs mer om Mikromassage här

Läs mer om Helande massage här

Lisbeths mottagning Hälsoparken finns i Vara. Se hennes hemsida.