Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Framgångsrikt företag med Facebook

Framgång på nätet – Del 2. Fyra starttips för att öka din försäljning via Facebook.

Vi har tagit hjälp av  två experter inom marknadsföring via hemsidor och sociala medier, och vaskat fram några guldkorn som kan hjälpa dig på vägen. Detta är tips du kan ta till dig oavsett om du redan är igång eller om du står i startgroparna för din internetlansering.
I Del 1 hjälpte Jesper Lindén oss med hemsidan och här får du tips av Peter Gregorics till hur du kan öka din försäljning via Facebook!
peter_gregorics_portratt
Peter Gregorics är expert på marknadsföring via sociala medier och driver företaget sajts.se. Han hjälper sina kunder att lägga upp en strategi för närvaro på sociala medier och att praktiskt komma igång med detta.

– Facebook har idag drygt 5 miljoner användare i Sverige. I en tid när allt färre läser vanliga dagstidningar är denna plattform en av de bästa för att nå människor. Det är därför det är så otroligt effektivt att veta hur man använder sig av Facebook på bästa sätt som företagare, säger Peter.

Facebook är inte längre bara en webbplats där privatpersoner delar med sig av sin vardag och interagerar med varandra. Med tiden har Facebook kommit att bli en fantastisk plattform även för företag och organisationer som vill marknadsföra sig och sina varor och tjänster. Förutom regelrätt annonsering på Facebook, kan företag på ett mycket kostnadseffektivt sätt marknadsföra sig på olika sätt.

Så hur gör man då för att komma igång med sin marknadsföring på Facebook? Detta är Peters fyrstegsraket för dig som vill komma igång.

1. Skaffa en företagssida på Facebook

Det första man bör göra är att skaffa en företagssida på Facebook. På företagssidan kan du hålla kontakt med dina potentiella kunder, dela med dig av information och bjuda in till öppet hus, prova-på eller andra evenemang. Lägg tid på att ta fram trevlig grafik till profilbild (logga) och omslagsbild (banner på toppen av sidan). Omslagsbilden kan gärna innehålla en kort text som beskriver era tjänster. Komplettera också med fyllig information i de fält som finns till förfogande för att beskriva ert företag.

2. Att dela med sig av kunskap ger kunder

Att dela med sig av sin kunskap och kompentens är alltid en bra start. Det skapar ett intresse för det du levererar och bygger upp ett förtroende för dig som professionell person/företag.

– Det allra bästa är att dela med sig av kunskap som folk kan ta till sig i sin vardag. Det kan vara i form av artiklar eller kortare inlägg. Att lägga till en bild till inlägget ökar intresset och genererar oftast ett större engagemang. Ännu bättre är det att spela in en liten video. Den rörliga bilden engagerar oss. Idag är det dessutom väldigt enkelt att spela in en film med sin smartphone. Tänk bara på att ha telefonen i liggande läge så att bilden inte står på högkant, påpekar Peter.

– Ett annat bra sätt är att få folk att interagera med dig genom att ställa frågor till dem. Om du jobbar som PT kanske du kan fråga besökarna vilken som är deras bästa teknik för att stretcha en viss muskelgrupp.

3. Öka antalet följare på din företags-sida genom annonsering

För att få bra spridning på dina inlägg, artiklar, videos, inbjudningar m.m. bör du ha många följare av sidan. Några hundra är oftast inte nog för att få spridning utan du ska helst komma upp i ett tusental för att räckvidden skall bli bra. De flesta av oss har ju inte så många vänner att bjuda in. Det är här den betalda annonseringen på Facebook kommer in i spelet.

– Varje inlägg du gör på sidan är en presumtiv annons som kan generera fler Gilla-klick för din företagssida. Det mest effektiva sättet att få spridning på inläggen är att använda sig av marknadsföring via Facebook, förklarar Peter.
Det enklaste sättet att komma igång med detta är att göra en annons av ett bra inlägg. Annonseringen gör man direkt via företagssidan på Facebook. Du kan då rikta dig mot en specifik målgrupp genom att välja geografiskt område, kön, intresseområden mm. På så vis kan man pinpointa annonseringen ner till individnivå. Beroende på dessa variabler och hur lång annonseringsperiod du väljer, kostar annonseringen olika mycket.
– Det är väl investerade pengar med tanke på hur bra spridning man får på Facebook, intygar Peter, som själv hjälpt många företag att mångdubbla sin försäljning på detta sätt.

4. Koppla ihop annonseringen med hemsidan

– Det man sedan bör tänka på om man annonserar på Facebook är att annonsen leder till en unik landningssida på ens webbplats. Helst ska landningssidan stämma överens med annonsen både grafiskt och textmässigt.  Glöm sen inte bort att ha ett tydligt call-to-action, d.v.s. att leda dina kunder till att göra det du vill att de skall göra.

Till exempel kan du på landningssidan ha ett formulär där de kan anmäla sig till ett evenemang eller kontakta dig eller en klickbar knapp som länkas till en särskild produkt i din webbshop om du har en sådan. Då får du mest ut av din marknadsföring på Facebook, avslutar Peter.