Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


"Som Fotterapeut kan jag styra mina arbetstider själv!"

Git Andersson är undersköterskan som skaffade sig ett yrke till och blev Fotterapeut. – Jag behövde en kick framåt i arbetslivet.
Git Andersson från Helsingborg hade funderat länge på vad hon ville göra, och när hon såg en annons från Axelsons förstod hon att det var dags!
– Jag besökte skolans öppna hus och anmälde mig kort därefter, säger Git, som gick på Axelsons Fotvårdsskola i Malmö.
– För mig som åkte tåg varje dag var det perfekt att skolan låg så nära tågstationen.

Det bästa med utbildningen var all kunskap och klasskompisarna

– Jag träffade många nya människor som jag aldrig skulle lärt känna annars. Det var också kul att sitta på skolbänken igen även om det var mycket att plugga och ta in. Lärarna var lyhörda och enga­gerade, och vi fick alltid hjälp. Så fort jag börjat på utbildningen frågade jag mig själv varför jag inte gjort det långt tidigare!
Utbildningen innehöll mycket handledd praktik på skolan, med massor av tillfällen att få behandla alla möjliga fotproblem.
– Praktiken gjorde det också enk­lare att ta in teorin. All teoretisk kun­skap och den handledda praktiken på skolan gav mig stor erfarenhet, vilket gör att jag känner mig mycket trygg i min roll som Fotterapeut.

Halvtid undersköterska, halvtid Fotterapeut

– I mitt arbete som undersköterska möter jag mycket sjuka människor. Som Fotterapeut möter jag friska människor som har problem med sina fötter och behöver hjälp. Det blir en bra mix. Jag tycker det är jätteskönt att kunna styra mina dagar som Fot­terapeut. Jag vill kunna arbeta och ha barnen nära och det gör jag nu. Min praktik har jag hemma, och jag brukar säga att jag har öppet när mina kunder vill. Ibland har jag morgon-, ibland dag- och ibland kvällstider. Att kunna vara flexibel med arbetstiderna är oerhört värdefullt.

Ingen fot är den andra lik

– Variationen i arbetet är stor, ingen fot är den andra lik. För mig som tycker om att lösa problem är det perfekt. Dessutom är det mycket socialt att kunna sitta och prata med kunden, samtidigt som man behandlar och får dem att må bättre.

Vill du också utbilda dig till Fotterapeut? Utbildningen i Medicinsk fotvård finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och startar två gånger om året, vår och höst.