SPA & Hudvård

SPA OCH HUDVÅRD

Hos oss kan du som älskar hudvård utbilda dig till ditt drömyrke!
Vi erbjuder både långa diplomutbildningar som ger tunga yrkestitlar och kortare kurser både för nybörjaren, hemmafixaren och den professionelle som söker vidareutveckling. Den gemensamma nämnaren för alla våra utbildningar och kurser är vårt stora intresse för helheten och att hälsa och välmående kommer inifrån och ut. Våra lärare är välutbildade, kompetenta och uppdaterade på det senaste inom sitt ämne. Alla är yrkesverksamma i den behandlingsform de undervisar i och har handplockats för sin djupa kunskap, sin personlighet och sitt engagemang.

Under åren har vi sett en hel bransch växa något enormt och vi är stolta att få vara en stor del i den och dessutom ta täten med vår splitternya yrkesutbildning Diplomerad Hud- och spaterapeut. Med den utbildningen i bagaget är du rustad att kunna jobba med all typ av hudvård, både traditionell och med mer avancerade metoder och produkter som går på djupet och ger resultat!

Självklart vill vi att så många som möjligt ska få jobba i den härliga miljö som hud- och spabehandlingar innebär så därför ser vi till att vara så flexibla som möjligt i våra kursupplägg. Du som inte är helt säker på vad du vill i framtiden men ändå är nyfiken på och vill få in en fot i skönhets- och friskvårdsbranschen kan med fördel gå vår Spaterapeututbildning. I den har vi lyft ut själva kroppsterapimomenten från yrkesutbildningen och på så sätt skapat en helt egen unik utbildning.

Du som redan är utbildad Spaterapeut hos oss sedan tidigare har möjlighet att tillgodoräkna dig den delen och vi skapar en anpassad studiegång just för dig till diplomerad Hud- och spaterapeut. Likadant gör vi gärna för dig som är diplomerad friskvårdsmassör och vill bredda ditt behandlingsutbud med spabehandlingar.

Vår intensivutbildning till SPA-terapeut är den enda SPA-terapeututbildningen på marknaden som ger dig en gedigen utbildning på kort tid och till en låg investering. 

Du kan gå den som veckoslutsutbildning eller som heltidsutbildning. Vi använder Maria Åkerbergs produkter i utbildningen och bjuder dig som elev på ett provkit från Maria Åkerberg till ett värde av 2500 kr. Förutom alla spa-behandlingar får du även lära dig friskvårdsmassage. Du kommer kunna ge en hel- eller delkroppsmassage i friskvårdande syfte. Något som är mycket eftertraktat hos SPA-anläggningar och gör att våra elever är eftertraktade av branschens aktörer.

Läs mer om Friskvårdsmassage här.

Om du bestämmer dig för att komplettera din SPA-utbildning med en yrkesutbildning inom massage, kan du gå en påbyggnadskurs som består av hemstudier i anatomi samt en inlämningsuppgift för att bli diplomerad Friskvårdsmassör. Därefter kan du sedan gå direkt in på Steg 2 i Axelsons populära utbildning till Massageterapeut.

Axelsons diplom – både välkänt och världskänt

När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen, både i Sverige och globalt, att du fått den kunskap du behöver. Det gör att våra elever är eftertraktade av branschens aktörer. Du kan med stolthet visa upp ditt diplom från Axelsons. Axelsons utbildar människor till yrkesroller med stort ansvar.

När du är examinerad ser vi därför till att du besitter all den kunskap du behöver för att du och dina kunder ska känna er trygga i behandlingsrummet. Titlarna vi ger våra elever ska vara mycket mer än titlar, och Axelsons hjälper var och en av alla elever att bli riktigt duktig och proffsig i sitt friskvårdsutövande.