SPA & Hudvård

Early Bird 10%

Spa och hudvård

Trenden att åka bort för att vila och återhämta sig har kommit för att stanna. Antalet SPA:n och hudvårdskliniker är många och möjligheterna till anställning eller att starta eget är goda.

utbildningsgaranti gråAxelsons har både utbildningar och kurser inom SPA och hudvård. Den gemensamma nämnaren är vårt intresse för helheten och att hälsa och välmående kommer inifrån och ut. Våra lärare är välutbildade, mycket kompetenta och uppdaterade på det senaste inom sitt ämne. Alla är yrkesverksamma i den behandlingsform de undervisar i och har handplockats för sin djupa kunskap, sin personlighet och sitt engagemang.

Vår hudterapeututbildning med inriktning ”Människan, huden och miljön – det ekologiska samspelet” är en utbildning i hudvård som ser människan och hennes miljö som en viktig del av det ekologiska samspelet. Vi lär oss förstå hur hud och miljö påverkas av miljö- och hälsobelastande produkter men också av yttre & inre stress, kost, motion och livsstil. Huden är kroppens största organ och de ämnen vi kommer i kontakt med dagligen påverkar hudens funktioner. Vi lär oss vad som finns i våra burkar och flaskor och man kan fråga sig; Vad gör den för nytta, vill jag ha detta på min hud, vill jag ha detta i mitt vatten, på och i min jord, vart tar det vägen, vad händer sen? Att allting hänger ihop ser vi som en självklarhet när vi lär oss näringslära både för huden och för kroppens inre miljö. Vi får en förståelse för var i kroppen ett obehag i huden kan starta och hur vi med rätt behandling, produkter, näringspreparat och mat kan minska obehag både i kroppen och på huden.

Vår intensivutbildning till SPA-terapeut är den enda SPA-terapeututbildningen på marknaden som ger dig en gedigen utbildning på kort tid och till en låg investering.

Du kan gå den som veckoslutsutbildning eller som heltidsutbildning. Vi använder Maria Åkerbergs produkter i utbildningen och bjuder dig som elev på ett provkit från Maria Åkerberg till ett värde av 2500 kr. Förutom alla spa-behandlingar får du även lära dig friskvårdsmassage. Du kommer kunna ge en hel- eller delkroppsmassage i friskvårdande syfte. Något som är mycket eftertraktat hos SPA-anläggningar och gör att våra elever är eftertraktade av branschens aktörer.

Läs mer om Friskvårdsmassage här.

Om du bestämmer dig för att komplettera din SPA-utbildning med en yrkesutbildning inom massage, kan du gå en påbyggnadskurs som består av hemstudier i anatomi samt en inlämningsuppgift för att bli diplomerad Friskvårdsmassör. Därefter kan du sedan gå direkt in på Steg 2 i Axelsons populära utbildning till Massageterapeut.

Vår intensivutbildning till SPA-terapeut är den enda SPA-terapeututbildningen på marknaden som ger dig en gedigen utbildning på kort tid och till en låg investering. 

Du kan gå den som veckoslutsutbildning eller som heltidsutbildning. Vi använder Maria Åkerbergs produkter i utbildningen och bjuder dig som elev på ett provkit från Maria Åkerberg till ett värde av 2500 kr. Förutom alla spa-behandlingar får du även lära dig friskvårdsmassage. Du kommer kunna ge en hel- eller delkroppsmassage i friskvårdande syfte. Något som är mycket eftertraktat hos SPA-anläggningar och gör att våra elever är eftertraktade av branschens aktörer.

Läs mer om Friskvårdsmassage här.

Om du bestämmer dig för att komplettera din SPA-utbildning med en yrkesutbildning inom massage, kan du gå en påbyggnadskurs som består av hemstudier i anatomi samt en inlämningsuppgift för att bli diplomerad Friskvårdsmassör. Därefter kan du sedan gå direkt in på Steg 2 i Axelsons populära utbildning till Massageterapeut.

Axelsons diplom – både välkänt och världskänt

När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen, både i Sverige och globalt, att du fått den kunskap du behöver. Det gör att våra elever är eftertraktade av branschens aktörer. Du kan med stolthet visa upp ditt diplom från Axelsons. Axelsons utbildar människor till yrkesroller med stort ansvar.

När du är examinerad ser vi därför till att du besitter all den kunskap du behöver för att du och dina kunder ska känna er trygga i behandlingsrummet. Titlarna vi ger våra elever ska vara mycket mer än titlar, och Axelsons hjälper var och en av alla elever att bli riktigt duktig och proffsig i sitt friskvårdsutövande.