Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Spaterapeut utanför Sverige – så får du jobbet!

 

Vill du kombinera ett roligt och omväxlande jobb, samtidigt som du upptäcker världen och bor på de mest exotiska och vackra platserna? Då är Spaterapeut ett yrke som du definitivt ska titta närmare på!

Spa-branschen har konstant haft en stark tillväxt de senaste åren, både i Sverige och utomlands. Därmed har marknaden idag en hel del spännande arbetsmöjligheter att erbjuda och spabranschen söker med ljus och lykta efter duktiga terapeuter.

För att finna drömjobbet i utlandet finns det några olika vägar att gå. För det första gäller det att ha en bra grundutbildning så som spaterapeut, hudterapeut eller massör. Har du dessutom en kombination av en grundutbildning och en specialisering blir du automatiskt extra attraktiv.

Duktiga spaterapeuter efterfrågas

De stora, fem stjärniga globala hotellkedjorna (T ex Kempinski, Six Senses, Four Seasons) har ofta ett konstant behov av personal i och med att de har så många destinationer och resorts. Surfa in på deras websidor och leta efter Human resources, där du finner kontaktuppgifter för att skicka in ditt CV. För att ytterligare förstärka chansen att få drömjobbet, är ett tips att kontakta det spa du vill jobba på direkt, samt kontakta HR avdelningen också.

Spendera lite tid på att ta reda vilka span du skulle vilja jobba på inom en viss kedja. Vilka regioner och områden lockar dig? Försök få fram vem som är spachef på plats och skicka in din CV direkt till spachefen. Tänk på att skriva varför du vill jobba just där och vad som är just din styrka och specialitet inom yrket. Genom att både kontakta personal avdelningen, samt spat direkt har du bearbetat din potentiella nya arbetsgivare från två håll.

Hur får du ditt CV och mail att sticka ut i mängden?

Se till att mailet är korrekt skrivet (inga stavfel). Var tydlig med att tala om varför du vill jobba just på det spat eller inom en viss hotellkedja. Skräddarsy ditt budskap för just den kedja eller spa som du vill jobba på. Många span ligger isolerat och avlägset, därför kan det vara svårt att få till intervjuer och testbehandlingar på plats, därför betyder referenser väldigt mycket. Se till att ha en bra, värdefull referens som är beredd på att bli uppringd och utfrågad på engelska.

Du kan gå via ett rekryteringsföretag

Ett annat sätt att landa drömjobbet utomlands är att gå via ett rekryteringsföretag. En fördel med att gå via ett rekryteringsföretag är att de känner väl till spat som de rekryterar för och kan då matcha deras behov med rätt terapeuter. The Recruitment specialists är ett företag som rekryterar både spaterapeuter och spa chefer till span i Europa, Afrika och Asien. Deras tips för att få drömjobbet är ”- Professionalism uti i fingerspetsarna”, vilket innebär; Snyggt CV, inga luckor i CVet, bra referenser, bra grundutbildning och framförallt en positiv attityd.

Se också till att du får Spaopportunities nyhetsbrev, här annonseras regelbundet lediga tjänster och du får dessutom alla viktiga nyheter inom spabranschen.

SPAterapeut på hemmaplan? Det är fortfarande en av de mest välgörande arbetsmiljöer du kan hitta!

 

Går du i tankarna att byta karriär eller byta jobb? Då kanske de här artiklarna kan vara av intresse: