Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Starta eget företag – 7 idéer du kan använda redan idag!

7 Starta eget företag idéer alla kan göra idag

Är du intresserad av att driva ett eget företag? Du kanske är lite osäker om vad för företag du vill starta? Då är den här artikeln med 7 starta eget företag idéer perfekt för dig.

Många drömmer om att starta ett eget företag. För många blir det tråkigt nog inte mer än en tanke eller en dröm. Det är därför vi har skrivit den här artikeln för det behöver inte vara så svårt som man tror.

I den här artikeln får du 7 starta eget idéer som hjälper dig och andra att må bättre samtidigt. Dessutom berättar vi hur du lätt och snabbt kan starta även om du inte har någon kunskap idag. Alla våra idéer är dessutom anpassade så att du kan:

 1. Gå från noll i kunskap till eget företag.
 2. Frihet till att jobba var du vill.
 3. Du kan alltid utveckla dig och företaget med ny kunskap och större utbud.
 4. Lätt att starta vid sidan om skolan eller ditt nuvarande jobb.
 5. Kunskapen kan du använda på dig själv, nära och kära men även hjälpa andra att må bättre

Sist men inte minst har vi samlat massa olika historier från våra elever som visar att du faktiskt kan starta eget vem du än är och vart du än bor! Som du kommer se sätter bara fantasin gränsen.

Starta eget – vad ska man satsa på?

Vad du ska satsa på när du startar eget är en svår fråga. Egentligen är det en fråga som inte har något generellt svar. Det finns däremot ett tips vi kan komma med oavsett om du vill starta ett friskvårdsbolag eller vilket annat bolag som helst.

Satsa på dig själv. Det finns två anledningar till varför det kan ge dig ett försprång.

1. Du kommer antagligen behöva lägga en del av din egna tid för att starta upp och driva ditt företag. Vi är säkert överens om att din tid är värdefull. Att satsa på att skaffa dig ny kunskap, färdighet eller erfarenhet är tidskrävande i början men blir en viktig del för att i längden spara tid och för att lyckas.

2. Det andra sättet vi menar att du ska satsa på dig själv är att du lättare kan hitta enkla affärsideer. Vi menar inte att det är enkelt utan att det är enkelt för dig att sätta igång redan idag. Ifall du startar ett företag kring något du är intresserad av, har kunskap kring eller vill lära dig slår du två flugor i en smäll. Dessutom kommer du:

 • Jobba med något du tycker om
 • Din startsträcka blir kortare

Väljer du dessutom att starta ett friskvårdsbolag finns det ännu fler fördelar:

5 Fördelar med att starta eget friskvårdsbolag

 1. Frihet – Friskvård behövs över hela världen. Därför kan du jobba vart du vill i världen och du är din egna chef!
 2. Flexibelt – Det är lätt att sätta igång i och med att du kan arbeta deltid eller heltid. Utbildar du dig samtidigt? Gör som många andra och starta parallellt med studierna.
 3. Kunskap – Kunskapen du får om du utbildar dig har du med dig oavsett om du fortsätter med ditt friskvårdsbolag eller inte.
 4. Utvecklande – Du kan alltid bygga på dina kunskaper och utveckla ditt företag genom att erbjuda fler behandlingar, kurser eller tjänster.
 5. Hälsa – att hjälpa andra må bättre kan få dig att må bättre.

Det finns många fördelar med att driva ett eget bolag inom friskvård. Att börja med det man själv är intresserad av, har kunskap kring eller vill lära sig är det perfekta första steget till ett eget företag.

Men jag bor inte i någon av storstäderna, inte finns det något intresse av det här?

Ett vanligt antagande som många gör men som är fel är att du måste bo i Stockholm eller i en storstad för att driva eget inom friskvård. Men som du kommer se i våra exempel längre ner är det långt ifrån sanningen!

Vi har samlat sju idéer på företag du kan starta idag. Vill du bli ännu mer inspirerad kan du lätt klicka dig vidare vid varje idé och höra hur våra elever har gjort när det startat eget. Kom ihåg, de har varit i din sits och kan de så kan också du!

7 starta eget företag idéer du kan starta idag

Starta eget företag idéer du kan starta idag

Vi har redan snuddat på starta eget företag idéer. Vill du sätta igång snabbt kan du utgå ifrån:

 • Något du är intresserad av
 • Något du har kunskap om
 • En sak du vill lära dig mer om

Vi vågar säga att du antagligen är intresserad av hälsa, massage, friskvård, yoga, kost, träning, skönhet eller kroppsterapier ifall du läser den här artikeln här på axelsons.se. Du kanske till och med redan har kunskap om något ämne? Eller så är du nyfiken och vill gå en utbildning hos oss?

Oavsett vart ditt intresse ligger och hur mycket kunskap du har kan du tillsammans med oss starta ett företag. Förutom att du får jobba med något du trivs vilket kan få dig att må bra så kommer du dessutom hjälpa andra att må bra!

Visste du att många av Axelsons elever går vidare och startar egna företag? Vissa startar redan när de pluggar hos oss eller kommer för att bygga på sin kunskap i sitt nuvarande företag.

Vi har i många år skrivit om olika människors livsresor, företagsideer och hur de valt att byta karriär, byta jobb eller vidareutbilda sig. Är du fortfarande osäker kan du inspireras av våra sju starta eget företag idéer.

Tillskillnad från andra artiklar som handlar om starta eget ideér har vi exempel på riktiga personer som faktiskt gjort det. Inte nog med det de själva berättar hur de gjort det!

1. Starta eget företag idéer – Massage 

Kunskapen du får i våra olika massageutbildningar kommer du ha med dig livet ut. Att du dessutom väljer Sveriges äldsta och största skola inom massage gör att du får ett försprång mot många andra om du väljer att starta eget inom Massage.

Alex blev Massageterapeut genom distansstudier och driver idag eget. Läs mer om hur han kunde starta företaget redan under utbildningen. 

Eller varför inte läsa mer om Jonas, tidigare professionell dansare, som är klar massageterapeut och som vill vidareutbilda sig till PT också! Egna idén han vill förverkliga är att driva sin egna podd inom ämnet!

2. Starta eget inom Fotvård

Vår fotvårds utbildning började redan 1963 och har i över 50 år utvecklats och förbättrats. Fördelen med fotvård är att behovet är stort vilket skapar ett ypperligt läge för den som vill driva eget. Som till exempel Ann-Sofie.

I den här artikeln kan du inspireras av Ann-Sofie som berättar om hur det är att driva eget inom fotvård hemifrån och varför en åldrande befolkning innebär större möjligheter för dig.

Sophie har däremot valt att ha två olika yrken. Dels som frilansskrivare och dels genom att driva eget inom medicinsk fotvård. Sophie är ett perfekt exempel hur flexibelt det kan vara att ha ett företag som sysslar med hälsa. Läs hennes historia här eller läs mer om vår fotvård utbildning (medicinsk fotvård). 

Men man måste inte bo i någon av storstäderna för att driva eget inom medicinsk fotvård något som Gitte pratar om i artikeln: Fotvård och massage på landet. Perfekt för dig som inte bor i någon av våra städer. 

Ett annat exempel som inspirerat många är Annica som driver eget ifrån sin rullande fotvårdssalong! Ett perfekt exempel på någon som tänkt utanför boxen och som kanske kan inspirera dig att starta eget trots? 

3. Starta eget inom SPA och Hudvård

Välmående kommer både inifrån och utifrån. Därför har vi valt att erbjuda unika utbildningar inom SPA och hudvård. Det här kan passa dig som vill driva eget eller för dig som redan driver eget och vill komplettera ditt utbud.

Följ med när Charlotte Falkerhorn och Åsa Boman som är huvudlärare här på Axelsons yrkesutbildning till SPA-terapeut berättar mer om fördelarna att gå någon av dessa utbildningar som egen företagare. 

Eller så kan du läsa om Nadja som tog examen och fick sitt diplom som ekologisk hudvårdsterapeut. Idag driver eget i en stad med 1768 invånare. Inspireras av Nadja och slopa fördomarna om att det inte går att driva eget i mindre samhällen

Ellinor sadlade om från restaurangbranschen till att driva en egen hudvårdssalong. Läs hur hon tog steget till att utbilda sig och sedan driva ett eget friskvårdsbolag. 

4. Starta eget inom Träning eller som PT

Läs om vår PT utbildning här: PT utbildning. Där kan du läsa om hur du kan dra nytta av Axelsons erfarenhet och kunskap inom friskvård och hur den förs över på vår moderna PT utbildning. Att starta eget som PT är ett roligt sätt att driva företag, hjälpa andra och samtidigt själv må bättre.

Caritha är ett perfekt exempel på någon som driver eget som personlig tränare. Hon specialiserar sig bland annat på nyblivna mammor och hjälper dem återfå styrkan efter förlossningar. 

Magnus däremot blev inte kvitt sina idrottsskador och bestämde sig att utbilda sig till PT. Idag är hans skadeproblem mycket bättre. Det bästa av allt? Idag hjälper han andra genom sin egna PT studio. Läs hur han idag hjälper andra efter att ha hjälpt sig själv här.

En annan inspirerande historia är Jennies. Hon hjälper sina kunder att slippa operationer och värktabletter genom massage och funktionell träning. Läs hur hon hjälper allt ifrån elitidrottare till pensionärer här.

5. Starta eget företag idéer – Kostrådgivning 

Du är vad du äter! Allt fler blir medvetna om vikten av vad vi stoppar i oss. En väg till ett eget företag kan vara att hjälpa människor att äta rätt. Läs mer om vår kostutbildning och våra nya kurser här.

Tobias är ett jättebra exempel på någon som valde att starta eget efter att ha utbildad sig till ekologisk kost och näringsrådgivare på Axelsons. Tycker du det känns läskigt att starta eget? Då borde du borde du läsa hur Tobias vågade att ta steget.

6. Starta eget inom Yoga

Yoga är ett fantastiskt sätt att både få fysisk träning såväl som avslappning och stresshantering. Många av våra elever börjar med att vilja lära sig yoga och sen upptäcker att de kan och vill undervisa i det. I en alltmer stressad vardag får fler och fler upp ögonen för Yoga. Att undervisa egna klasser eller driva en egen yogastudio kan därför vara väldigt tacksamt och populärt.

Läs om Lisa och Therése som båda driver eget och undervisar inom Yoga. Vill du starta eget inom yoga är det här artikeln för dig. 

Tidigare i artikeln pratade vi om frihet vilket även Jenny gör i den här intervjun. Hon berättar om hur hon startat företag och har klasser varje vecka.  

På tal om frihet och flexibilitet att få jobba vart man vill kan även artikeln med Anki inspirera dig till att starta eget inom yoga. Hon arrangerar Yoga-, skratt- och vandringsresor i Frankrike.

Sist men inte minst har vi Åsa som sadlade om efter att ha arbetat i fabrik i över 21 år. Idag driver hon en egen yogastudio vilket du kan läsa mer om i artikeln Från fabriksgolv till egen yogastudio

7. Starta eget företag idéer – Hälsocoach

Vår utbildning Hälsocoach hette tidigare Friskvårdskonsult och är en fantastisk utbildning om du vill hjälpa människor skräddarsy ett friskvårdsprogram. Samtidigt som allt fler bryr sig om sin hälsa, vad man ska äta och vikten om att ta hand om sin kropp saknar många kunskap kring ämnet. Det är där du som Hälsocoach har en fantastisk möjlighet att få kunder och hjälpa till.

Fråga bara Lena som både hjälper och inspirerar människor till en friskare vardag. Läs om hennes resa och hur det gått för henne sedan dess i artikeln: Jag hann inte ens börja tänka på att marknadsföra mig

Sammanfattning

Där har ni sju olika idéer till vad du kan driva för eget företag. Sju idéer och massa inspiration och bevis att det faktiskt går. Saknar du kunskap så tycker vi att du kan läsa mer om alla våra friskvårds utbildningar här.

Vill du istället ha lite tips eller är rädd för att driva eget kan du läsa mer i vår artikel: Med eget företag är du din egen boss. Vi kan avslöja att det finns massor med hjälp att få både från oss, dina lärare och gratis på nätet.

Det här är bara några av alla personer vi har skrivit om. Du kan läsa om ännu fler i här. Än fler som startat eget eller vill starta eget har vi i våra klassrum.  Vi hoppas att du känner dig inspirerad och redo att starta eget!

Missa inte våra andra artiklar för dig som vill starta eget eller vill inspireras till en nystart: