Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Ta ditt hälsointresse till nästa nivå – bli PT!

Att vara personlig tränare är mer än att vara en peppig person som vet hur du lyfter rätt. Hos oss lär du dig bland annat anatomi, inspiration och psykologi – viktiga ingredienser för att bli en bra PT.

Är du intresserad av kost, träning och välmående? På Axelsons PT-utbildning får du både lära dig kroppens anatomi, skadelära, motivation och psykologi. Therese Westerdahl gick utbildningen 2013. Tidigare hade hon utbildat sig till massageterapeut på Axelsons, där hon uppskattade kvaliteten i undervisningen.

– Jag fastnade för den terapeutiska biten och muskelbehandlingen där du lär dig behandla och identifiera patientens besvär. Detta väckte intresset att läsa vidare till PT då jag ville göra något som kan förebygga problem med kroppen på ett mer långsiktigt sätt, säger hon, och fortsätter:

– Om till exempel Niklas, 40 år kommer till mig och är deppig utan träningslust ser jag det som en utmaning att rota i vad han tycker är kul i det läget. Målet är att kunna ge honom ett träningsmönster som han känner igen sig i och trivs med, säger hon.

Och den fördomsfulla bilden av den personliga tränaren som den bekymmerslösa glädjespridaren som gör hoppsasteg vart hen än ska känner hon inte igen.

– Det viktigaste är att vara en god människokännare. Att vara positiv och ha mycket empati tror jag är viktiga egenskaper för att lyckas, utan att för den sakens skull vara den där klämkäcka nidbilden av en PT.

 

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?

– Verkligen, jag gör det hela tiden, haha. Just för att den är så bred och ger allt du behöver och lite till. Lärarna är engagerade och utmanade oss på ett bra sätt och utbildningen är godkänd av Europe Active Standards (fd EHFA), vilket är två stora plus.

Viktoria Lindskog gick den åtta månader långa distansutbildningen 2015 och trycker lite oväntat på den fina sammanhållningen i klassen.

– Utbildningen var väldigt bra och heltäckande, men att lära känna alla andra elever var nog det roligaste. Alla hade samma intresse och vi hjälpte varandra via vår Facebook-grupp.

 

Vad gillade du med utbildningens upplägg?

– Jag vet att andra PT-utbildningar kan vara väldigt intensiva. På Axelsons utbildning träffades vi en helg för studier, sedan var vi lediga i en månad där vi fick plugga på egen hand, lära oss övningar och träna på det vi lärt oss. Det var ett väldigt bra upplägg att dela upp det så och få gott om tid att verkligen lära oss sakerna, säger Viktoria Lindskog.

 

PT-utbildningen på Axelsons Gymnastiska Institut

När: Utbildningen startar två gånger om året i Stockholm. Nästa start är den 12 januari. Det finns möjlighet att delbetala utbildningen.

Tid: Utbildningen består av cirka 170 lärarledda timmar och cirka 300 timmar för distansstudier, inklusive anatomilektioner.

Förkunskaper: Inga teoretiska förkunskaper krävs men det är nödvändigt att du har praktisk erfarenhet av fysisk träning.

Anmälan: Läs mer om PT-utbildningen och anmäl dig redan i dag!