Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Terese Taylor vann med sin text om skrattyoga

”Det gäller att lura kroppen, vissa miner och rörelser ger en viss respons.” Skrattet som metod har förändrat skrivtävlingsvinnaren Tereses liv.

Temat för skrivtävlingen var ”Förändring” och här kan du läsa Tereses vinnande text.

Hej Terese, vad tänker du om att du vunnit?

– Det är jättekul! Jag hade nästan glömt bort tävlingen. Jag hade tänkt på möjligheten att jag skulle kunna vinna, jag tänkte att med skrattyoga hade jag ju något ovanligt att skriva om – samtidigt tänkte jag också att det kanske var för annorlunda! Jag har skrivit en hel del, har närt författardrömmar länge och gillar att skriva berättelser.

Jag har utövat skrattyoga de senaste månaderna och det har hjälpt mig jättemycket, så jag kände verkligen att jag hade något att berätta på temat förändring. Det känns kul att få en chans att dela hur jag har fått hjälpts av en jättebra metod, jag vill gärna att så många som möjligt ska känna till det!

I din text skriver du om hur skrattet förändrar ditt stämningsläge i ett enskilt tillfälle. Hur har skrattyogan förändrat ditt liv i stort?

 
– Framför allt har jag blivit av med väldigt mycket stress. Redan efter att ha använt metoden i några veckor mådde jag mycket bättre, och först då insåg jag hur dåligt jag egentligen mått. Den extra energi och lätthet det gett mig, har gjort att jag också kunnat ta itu med min ilska och frustration, som gått ut över nära och kära.

Jag tar bättre hand om mig själv, har slutat helt med alkohol och äter bättre. Mitt självförtroende har gått upp rejält och jag vågar ta för mig mer. Det är helt otroligt egentligen att allt detta kan bli resultatet av att göra några enkla skrattövningar varje dag!

Hur går det till, vad gör du?

– Jag lägger mig ner och börjar skratta. Jag börjar med en andningsövning och tvingar mig själv att le oavsett humör, det gäller att lura kroppen, vissa miner och rörelser ger en viss respons.
I början var det mer stelt, men efter några gånger blev det lättare. Efter någon minut kommer alltid ett genuint skratt, och sen fortsätter det bara, det slutar alltid med att jag ligger och gapskrattar för mig själv. Det är helt underbart!
Det här gör jag cirka 10 minuter 2 gånger om dagen. Jag hade läst om skrattet som metod, men hade aldrig förväntat att det kunde vara så kraftfullt. Jag verkligen sprida det här till andra, så jag tänker starta kurser och undervisa i skrattyoga nu i höst. Första prova-på-klassen blir i Karlstad nu på torsdag. Det känns jättebra!

Vad kommer du att använda prispengarna till?

 
– Det blir helgkursen i Yin Yoga. Det känns som om det passar mig jättebra, jag har en liten rutin med lugn yoga som jag gör nästan dagligen, tillsammans med skrattyogan och andningsmeditation. Det tar mig ungefär en halvtimme per dag och hjälper mig att må jättebra. Det blir kul att kunna ta in yin yogan i mina rutiner!