Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Tibetansk healing läker vår energikropp

Glömt bort geometrin från skolan? Inga problem! På Boris Aranovichs kurs blir du inte bara påmind om de geometriska figurerna, men får lära dig använda dem till Tibetansk healing.

Boris Aranovich har lett kurser hos Axelsons sedan skolans 30-årsjubileum 1992 då han var inbjuden att leda en workshop. Hans behandlingar fick en enorm uppmärksamhet då deltagare blev av med sin värk med hjälp av Boris speciella healingteknik. Detta var början på ett samarbete som fortsätter än idag, och första helgen i mars 2016 erbjuds för första gången på Axelsons Boris egenutvecklade kurs i Tibetansk healing.

Varje organ och kroppsdel har en eterisk kropp; sin unika energi som kan mätas med apparater. Denna energi innehåller olika typer av information, till exempel att det förekommer en inflammation. Om ett organs funktioner förändras återspeglas detta i energin. Det går att återställa  en förändring med hjälp av tankens kraft, och ett sätt att göra detta är att använda sig av Boris Aranovichs exklusiva metod, Tibetansk healing.

Det som skiljer den här metoden från traditionell healing är att man inriktar sig mer konkret på specifika organ och dessas funktioner. Med enbart tankens kraft kan man öka och harmoniera energin i organet och återställa dess balans.
– Det är svårt att arbeta med konkreta organ när man gör fysiska övningar. Det här är ett enklare sätt att göra det på, förklarar Boris.

Energin fokuseras med geometriska figurer

Metoden använder sig av geometriska figurer som används för att fokusera energin. Man börjar med att visualisera en specifik figur. Med tankens kraft överför man information till figuren, man ger den ett uppdrag, till exempel att den ska ta bort inflammation, korrigera ryggraden eller balansera nervsystemet. Sedan inriktas denna figur till en viss kroppsdel där dess unika energi påverkar kroppsdelen som behöver vårdas.

Vilken figur man väljer att använda sig av beror på vilket organ man arbetar med. Romben har en grov frekvens och används för nedre delen av kroppen, speciellt för livmoder, äggstockar och prostata. Stjärnan används för övre delen av kroppen, för lungor och bronker. Sfären och pyramiden är universella figurer som fungerar för hela kroppen.

Kunskapen bakom metoden har Boris fått från den ryske healern Zuev som tillbringat mycket tid i tibetanska kloster och lärt sig traditionella tibetanska behandlingstekniker. Zuev kunde till att börja med inte förklara dessa tekniker, han visste bara att de fungerade. Boris blev hans elev, och har sedan dess utvecklat sin metod baserad på tibetanernas urgamla kunskap om kroppen och dess energi.
– Det kan vara svårt att tro att det är möjligt, men det är inget mystiskt. Man måste helt enkelt prova. När saker börjar hända blir man intresserad och vill ha mer.

Boris

Boris Aranovich

 

Samhita kompletterade sina metoder med Tibetansk Healing

En av de personer som prövat Tibetansk healing och blivit intresserad är Samhita Donaggio. Samhita har i snart två år organiserat och agerat som tolk under Boris kurser i Finland. Med en bakgrund inom kosmetologi bestämde hon sig för femton år sedan att satsa mer på sin passion, och har sedan dess erbjudit djupavslappning med bland annat trumma, kristaller och stenar, och lett grupper i familjekonstellation.

Det började med att Samhita fick vara med om en av Boris healingbehandlingar.
– Under behandlingen kände jag hur vänstra benet blev längre och längre, det kändes som om det vore femton meter långt! Det var en otrolig känsla. Innan jag lärde mig metoden själv visste jag inte att Boris med tankens kraft stretchade ut mitt ben så mycket som möjligt, men jag kunde ändå känna det, berättar Samhita.

För några månader sedan gick Samhita kursen i Tibetansk healing för att lära sig denna spännande nya behandlingsmetod, och då föll en bit av pusslet på plats för henne.
– Jag förstod redan innan att vi inte består bara av en fysisk kropp, utan även av energi och information, men under kursen fick vi lära oss att använda oss av både tankens kraft och energin och hur otroligt viktiga verktyg dessa är. Jag blev övertygad om att metoden fungerar.

Metoden är en energiförstärkare

– Jag använder vissa delar av metoden på mig själv tillsammans med min morgonmeditation, fortsätter hon. Den är som en energiförstärkare. Jag använder bland annat en övning som sammankopplar kroppens tre energicentra. De geometriska figurerna använder jag också ibland för att behandla vissa delar av kroppen. De ger en extra tillit till metoden.

Med hjälp av visualisering stretchar Samhita till och med sina ögon.
– En gång blev det små ryckningar i ena ögat i flera dagar. Det var ett tydligt tecken på att det började hända saker, att musklerna hade varit spända och att de nu slappnade av.

Att först stretcha kroppen med hjälp av tankens kraft gör att man slappnar av och att man blir mer mottaglig för att ta emot resten av behandlingen, och Samhita börjar gärna en behandling på det viset. Hon berättar att hon fått bra feedback från de personer hon behandlat.
– Ibland har personer haft problem utan att de vetat om dem. De har oftast spänningar, och har därför inte känt var i kroppen dessa har förorsakat blockeringar. Där man har en blockering känns det annorlunda, och med hjälp av Tibetanska healingmetoden kan man då hjälpa till på de rätta ställena.

Kan förebygga ohälsa och olika besvär

Boris berättar att metoden även kan användas i förebyggande syfte då den kan avslöja obalanser. Man kan till exempel främja bättre sömn, motverka astma, allergi och depression, och förstärka immunförsvaret. Metoden kan till och med användas för att motverka rynkor. Cirkulationen i ansiktet ökar och cellerna fungerar bättre, och detta upplevs som en värmande känsla i huden.

Tibetansk healing är en metod man kan använda både på sig själv och på andra. Är man kroppsterapeut är den ett bra komplement till vanliga behandlingsformer, men enligt Boris används metoden oftast separat, och då med otroliga resultat. Det går även lika bra att ge denna behandling på distans.
– Avstånd spelar ingen roll, du kan hjälpa någon i Kanada, säger Boris.