2 blivande Fotterapeuter!

Jennie Lundberg och Karin Isaksson började nyligen läsa Fotterapeut på Axelsons i Stockholm. Båda två kommer från Norrbotten men lärde känna varandra först för några veckor sedan när de visade sig att de båda hyrde lägenhet i samma hus, och att de skulle gå samma utbildning.

 

Jennie har jobbat inom vård och omsorg, och är utbildad undersköterska och mentalskötare. Karin är även hon utbildad undersköterska/skötare och tillsammans med sin man anhörigassistent till deras äldsta barn av fyra som har en funktionsnedsättning. Innan det var hon ansvarig för skoavdelningen på ICA Maxi.

–  För 17 år sedan flyttade jag till Luleå, men kommer ursprungligen från Jakobsberg, norr om Stockholm. Jag har alltid gillat fötter och haft tankar åt det hållet men aldrig tagit steget. Men nu när barnen är vuxna och jag kan börja tänka på mig själv så kändes det rätt, men det är svårt och vara så långt ifrån familjen, man får verkligen bita ihop! berättar Karin.

 

–  Jag har alltid varit intresserad av “fotvård” och ställt upp när nära och behövande behövt hjälp med sina fötter. Jag kände att det var dags att göra slag i saken och utbilda mig till fotterapeut så jag verkligen kan utöva det människor är i så stort behov av, nämligen fotvård. I min kommun finns det för närvarande ingen fotterapeut som arbetar med medicinsk fotvård så behovet är jättestort. Jag är gift och har tre barn som nu är stora nog att kunna lämna så mycket som studierna kräver. Jag har kikat på denna utbildning ett flertal gånger och tillslut bestämde jag mig för att satsa på mig själv. Vilken lycka detta blev för mig! säger Jennie.

 

Hur har första tiden på skolan varit?

–  Första tiden på skolan har varit så kul, man har fått lära sig så mycket! Nu vill man bara att de latinska orden ska fastna! skrattar Karin.

 

– Jag trivs med bra lärare, trevliga studiekamrater och inte att förglömma min fantastiska hyresvärd. Det ger stor personlig utveckling att studera på Axelsons men det är också fyllt av prövningar, säger Jennie.

 

– Sen är det roligt att ha träffat Jennie! Vi kände inte varandra innan kursen men vi kommer båda ifrån Norrbotten. Nu bor vi i samma hus, två våningar i mellan, går samma utbildning och i samma grupp! Vi umgås efter skolan och älskar att promenera omkring i stan och se på allt vackert! Körsbärsträden i Kungsträdgården var ju fantastiska! säger Karin.

 

– Måste också säga hur glad och tacksam jag är som träffat Karin det gör allt så mycket roligare på skolan och inte minst våra äventyr på fritiden, säger Jennie.

Läs vidareJobbet där framtiden ligger för dina fötter

Visste du att diabetes kan synas på fötterna? På Axelsons yrkesutbildning till

Kent masserar Brynäs IF

Kent Larsson jobbar som massör på heltid för Brynäs IF. Han finns

PT-utbildningen som ger dig möjligheterna till drömjobbet utomlands

Charles Berg är 24 år och kommer från Uppsala. Redan vid tidig

Den här webbplatsen använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Laddar...
Kan vi hjälpa dig?
close slider
Fält med * måste fyllas iKan vi hjälpa dig?
Fyll i formuläret nedan eller ring till oss på
08-54 54 5900

Vilken ort gäller det