Christer Uggla

Christer Uggla, lärare

Berätta kortfattat om dig själv och vad du gör på Axelsons.

– Rätt mycket faktiskt. Jag jobbar både med anatomi och muskulering på massageutbildningarna. Jag är huvudlärare på Friskvårdskonsultutbildningen och dessutom Mindfulnessinstruktör i några kurser vi har haft. På senare tid har jag även börjat behandla med laser och undervisar i detta.

Jag har också några timmar som handlar om stress och avspänning på kurserna. Jag kan nog räkna upp mer….:) Jag gillar att jobba på Axelsons i kombination med att behandla. Det är härligt att få stötta och träffa människor som är i utveckling. Att faktiskt få göra en skillnad för många.

 

Varför har du valt att jobba med massage?

– Det var faktiskt en slump att jag började. 1989 var jag arbetslös snickare och valde att gå en kort kurs som blev en längre och som sen blev en hel Kiropraktorutbildning på 5 år. Jag hamnade bara plötsligt väldigt rätt kan man säga. Det kan vara mycket man faktiskt inte vet om sig själv och sina talanger.

 

Hur ser intresset för Mindfulness och stresshantering ut idag?

– Bland människor i allmänhet och i företagsvärlden ökar intresset. Många i den yngre generationen känner att det finns andra värden än bara det rent kapitalistiska synsättet. Hälsa, medvetenhet och en mer ansvarsfull syn på livshållningen är på G. För detta behövs uppmärksamhet, närvaro och lite stillhet och reflektion. Många i min generation längtar också efter något mer än att vara upptagen med livet utan att uppleva det.

 

Hur fungerar det att hålla i anatomiundervisning online?

Det fungerar mycket bra, systemet är lättmanövrerat och eleverna kan sköta sina egna studier när det passar dem bäst. Vi har fått väldigt positiv respons från våra elever och kan se ett tydligt förbättrat studieresultat.

 

Läs vidareJobbet där framtiden ligger för dina fötter

Visste du att diabetes kan synas på fötterna? På Axelsons yrkesutbildning till

Kent masserar Brynäs IF

Kent Larsson jobbar som massör på heltid för Brynäs IF. Han finns

PT-utbildningen som ger dig möjligheterna till drömjobbet utomlands

Charles Berg är 24 år och kommer från Uppsala. Redan vid tidig

Den här webbplatsen använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Laddar...
Kan vi hjälpa dig?
close slider
Fält med * måste fyllas iKan vi hjälpa dig?
Fyll i formuläret nedan eller ring till oss på
08-54 54 5900

Vilken ort gäller det