Jörgen Hedin

Jörgen Hedin, dipl. Friskvårdskonsult och Massageterapeut.

Berätta lite kort om dig själv.

Jag växlade karriär från Försvarsmakten där jag arbetat i olika omgångar, både som yrkes-och reservofficer och som civilanställd tjänsteman. Försvaret har ett mycket bra och förmånligt system med karriärväxling. Detta innehåller både coachande stöd och ekonomiskt stöd för den som vill byta yrkesbana. Jag visste sedan flera år att jag ville göra något annat och idén och intresset med  just friskvård startade i samband med att jag gick ned ca 25 kg i vikt och startade en ny resa i livet.

 

Vad tycker du om utbildningarna?

Utbildningen till Friskvårdskonsult och massör sker på distans, vilket innebär att jag är på skolan ca en gång i månaden och pluggar hemma för övrigt. Även massagepraktik sker på hemorten. Denna lösning möjliggör fortsatt arbete och annat vilket för mig var en viktig faktor. Utbildningen riktar sig till vuxna och vi var ca 25 personer i klassen i ålder från 20 till knappt 60. Det är också en tillgång. Mycket bra läroböcker etc ingår. Det materialet har varit till mycket nytta. Jag har byggt upp ett litet bibliotek av kursböcker. Det är både kul och nyttigt att ha.

Kurserna innehåller en mix av teori och praktik vilket tilltalar mig mycket. Efter ett långt teoretiskt pass anatomi följer exempelvis en praktisk del massage.

Kursen till Friskvårdskonsult är mycket bred med bla massage, kost och näring, management, stresshantering. Det passade mig bra. Jag har med mig en mycket god utbildning inom pedagogik från försvaret som jag vill använda när jag utbildar i de ämnena vi lärt oss på Axelsons.

Sedan valde jag till en fördjupning inom ämnet massage då jag tror det är bra att vara mera specialist på något delämne. Planerar att fortsätta utbilda mig inom Kost&Näring senare.

 

Vad tycker du om lärarna?

Llärarna har varit mycket bra. Det märks att de är vana pedagoger, att de har lång erfarenhet. Vi har också haft samma lärare i samma ämne genomgående. Det är bra då det ger en kontinuitet och en möjlighet för lärare och elever att lära känna varandra lite grann. De inbjudna föreläsarna har varit intressanta och kunniga. Jag känner ju till flera av dem även från annat håll och vet att de kan sina ämnen.

 

Hur arbetar du som Friskvårdskonsult och massör?

Idag arbetar jag med massage i några nätverk, bland annat i Bromma där jag bor. Arbetar också bredare med Hälsa, motion och livsstil där jag är med och utbildar bland annt lastbilschaufförer. Jag är också  medlem i Team Axelsons. Jättekul grupp att jobba med, trevliga event att deltaga i. Skapar kontakter.

 

Kan du rekommendera Axelsons utbildningar?

Jag vill verkligen rekommendera Axelson´s kurser till de som vill karriärväxla, komplettera sin nuvarande kompetens eller vill utbilda sig för intressets skull. Alla åldrar samsas och bidrar med sin erfarenhet, lokalerna är bra och ligger centralt. Det finns ett stort utbud kursen inom hela spektrat friskvård. Det finns nog något för alla intresseinriktningar. Vi fick dessutom en fin gemenskap i vår klass och vi sammanträffar ca en gång per månad för en bit mat etc.

 

Varför valde du Axelsons?

Studerade utbudet av skolor under en längre tid innan jag bestämde mig. Det som avgjorde var dels att just kursen Friskvårdskonsult fanns och dels att namnet Axelsons har ett mycket gott renommé. Känner du till Axelson´s? I stor sett alla svarat Ja på den frågan.

Läs vidareJobbet där framtiden ligger för dina fötter

Visste du att diabetes kan synas på fötterna? På Axelsons yrkesutbildning till

Kent masserar Brynäs IF

Kent Larsson jobbar som massör på heltid för Brynäs IF. Han finns

PT-utbildningen som ger dig möjligheterna till drömjobbet utomlands

Charles Berg är 24 år och kommer från Uppsala. Redan vid tidig

Den här webbplatsen använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Laddar...
Kan vi hjälpa dig?
close slider
Fält med * måste fyllas iKan vi hjälpa dig?
Fyll i formuläret nedan eller ring till oss på
08-54 54 5900

Vilken ort gäller det