Therese Westerdahl, cert.PT

Hur kommer det sig att du läst till PT?

Jag har alltid varit aktiv på olika sätt! Började spela fotboll vid 11 års ålder! Dansade parallellt och gick yrkesförberedande linje på balettakademin vid 19 års ålder. Utbildade mig till massageterapeut på Axelsons när jag var 20 år. Under denna tid tränade jag mycket styrketräning och utbildningen gav mig bred kunskap och förståelse om människokroppen! Tack vare den blev jag även expert på ömmande vader och all sorts stretch såväl i gymmet som i löparspåret. Det som fick mig att inse att jag ville jobba som Personlig Tränare var att jag blir väldigt lycklig av träning. Allt som kan kännas tungt innan ett pass är som bortblåst efter. Att kunna hjälpa människor att finna motivation, nå sina mål och se glädjen i träningen blev min drivkraft!

 

Vad tycker du om Axelsons utbildning till PT?

Jag tittade noga runt bland flera välkända skolor i Stockholm. Mitt val föll på Axelsons dels av tidigare erfarenhet av lärarnas höga kompetens och att kursinnehållet var väldigt lockande.

 

Vad tycker du om lärarna på utbildningen?

Jag säger bara wow! Grymma lärare som fångade mitt intresse från dag ett. Med hög spetskompetens på sitt enskilda område. Det blev även en hel del humor i undervisningen!

 

Vad tycker du om upplägget på utbildningen där teori och praktik varvades?

Mycket bra! Det praktiska och teoretiska varvades mellan lokalerna på GIH, Nordic Wellness och AGI. Jag hade gärna haft ännu fler timmar i gymmet med expertis ögon på mig! Då det var mycket lärorikt. Att lägga stor tyngd på Styrketräning och funktionell träning var väldigt givande.

 

Vad hade du för förväntningar på utbildningen?

Att djupdyka i träning och bli säker i rollen att guida andra människor inom olika sorters träning.  Lära mig allt från grunden, “by the book”. Jag förväntade mig nog inte att vara klar och ha en helt ny yrkestitel efter. Men detta växte fram under dessa nio månader.

 

Har utbildningen motsvarat dessa förväntningar?

Ja och mer därtill. En kul sak är att man läser och hör så mycket påståenden från folk hur man ska göra och absolut inte får göra, “man inte får ex gå djupare än 90 grader i en knäböj, inte bra att stretcha för musklerna blir för utdragna, man blir stor av styrketräning”. Då går man bara tillbaka till sin trygga kunskapsbas som Axelsons givit mig. Utbildningen kändes väldigt up to date utan att blivit för påverkad av alla nya träningstrender och nya namn som ex cardio! Jag tycker träning av hjärt och lungsystemet eller pulsträning känns tydligare för mina klienter.

 

När gick du utbildningen?

Påbörjade i mars 2013 och fick min EHFA licens 10 november.

 

Hur arbetar du som PT?

Jag är anställd på Nordic Wellness klubb på Östermalm som PT och instruktör inom funktionell träning. Det är jättekul! Jag har flera fasta klasser varje vecka tack vare min erfarenhet i livet av olika träningsformer. Men framförallt från den fina grunden Axelson gett mig! Mina klasser är funktionell förälder, löpklass och funktionell cirkel. Alla dessa tre är små PT- grupper där jag kan gå in och peppa, rätta till och uppmuntra deltagarna! Nytt för mig är min seniorklass med ca 40 salsadansande seniorer med fokus funktionell träning och mycket glädje! Detta är så fantastiskt roligt!! Nästa dröm är att  träna med barn och ungdomar i liten PT grupp och stärka deras inre och yttre. Min son Ludwig tränar med mig, så jag får testa på honom så länge. Medan min dotter Alicia 5 år lyfter schampooflaskor hemma när jag lyfter hantlar och utvecklar program. Underbart!

 

Hur märker du att du har glädje av dina kunskaper från utbildningen?

Jag har varit på flera arbetsintervjuer och blivit väldigt positivt bemött. Medlemmar och PT klienter på min klubb lyssnar på mig och ser mig som kompetent. På min klass i funktionell träning jobbar jag och max 8 deltagare i en cross cage. Detta pass är helt nytt på Nordic Wellness. Min utmaning blev att lägga grunden för passet. Nästa steg att ta fram övningar med rörlighet, balans, koordination och styrka. Detta genom övningar som aktiverar flera olika muskler samtidigt. Men framförallt att under passet kunna göra en station/övning lättare eller svårare genom att jobba med nivåskillnader, ojämna underlag, belastning och olika rörelseriktningar. Med fokus att alla ska kunna tillgodogöra sig träningen, juniorer som seniorer. Elitmotionärer som nybörjare!

 

Kan du rekommendera utbildningen till andra?

Om jag kan!!!  Upplägget var kanon och lärarna  är så grymma var och en på sitt sätt! Alla citat jag antecknat från lektionerna har jag redan hört mig själv rabbla för mina klienter flera gånger. Deras stöd under och efter utbildningen har också betytt mycket! Det krävs mycket hårda studier och framförallt mycket egen träning för att lyckas! Att brinna för träning och vilja beröra människor är nyckeln till att bli riktigt duktig som Personlig tränare. För det är just det man är Personlig!

Läs vidareJobbet där framtiden ligger för dina fötter

Visste du att diabetes kan synas på fötterna? På Axelsons yrkesutbildning till

Kent masserar Brynäs IF

Kent Larsson jobbar som massör på heltid för Brynäs IF. Han finns

PT-utbildningen som ger dig möjligheterna till drömjobbet utomlands

Charles Berg är 24 år och kommer från Uppsala. Redan vid tidig

Den här webbplatsen använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Laddar...
Kan vi hjälpa dig?
close slider
Fält med * måste fyllas iKan vi hjälpa dig?
Fyll i formuläret nedan eller ring till oss på
08-54 54 5900

Vilken ort gäller det