Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Till minne av Marion Rosen

Efter ett fantastiskt långt och yrkesverksamt liv har den legendariska Marion Rosen, 97 år, lämnat oss. I över 70 år har hon arbetat med människor som sjukgymnast och kroppsterapeut. Hon är grundare av Rosenmetoden, en metod med terapeuter och skolor över hela världen. I Norden har hon tillsammans med Axelsons Gymnastiska Institut utbildat över 1 000 terapeuter i Rosenmetoden.

Genom sin unika metod i kroppsterapi och rörelser har Marion Rosen fått erkännande som ledare och upphovskvinna inom kroppsorienterade terapier över hela världen. Hon har behandlat tiotusentals människor och utbildat fler lärare och terapeuter än hon kan räkna. Hennes ständigt brinnande intresse för människor och mysteriet med relationen kropp och själ var hennes passion och drivkraft. Marions önskan var att förverkliga en vision av hälsa och välbefinnande genom att visa på fördelarna med Rosenmetoden och göra den tillgänglig för allmänheten. Något som hon verkligen lyckats med.

Det tycktes mig länge som om Rosenmetodens yttersta mål var personlig, individuell transformation, och i många år kändes det tillräckligt. Men målet har utvecklats bortom den enskilda individens inre läkning – jag ser att metoden kan förändra sättet att interagera i familjer, på arbetsplatser och i världen. Rosenmetodens arbete börjar med individen och hennes eller hans inre utveckling, men det slutar inte där. Den inre utvecklingen sprider sig som krusningar på vattenytan. Och det fantastiska är att det aldrig tar slut. Vi vet inte vart det kommer att leda – möjligheterna är oändliga.”

Marion fortsatte undervisa, ge föredrag och workshops och att ge behandlingar fyra förmiddagar i veckan ända fram till den dag då hon fick sin stroke i december 2011. Hon lämnar efter sig dottern Tina, barnbarn, barnbarnsbarn, en syster samt ett oändligt antal vänner och elever över hela världen.

Vi på Axelsons Gymnastiska Institut är tacksamma och stolta över att Marion valde oss att introducera och sprida hennes metod i Norden och därmed kunna hjälpa många människor till självinsikt och ökat välbefinnande. Vi kommer att fortsätta hålla kurser och utbildningar inom Rosenmetoden och föra Marion Rosens arbete vidare.

Hans Axelson med lärare och personal.
Se några videoklipp från DVD’n ”Marion Rosen and the Rosenmethod”
(hela DVD’n finns att köpa på www.axelsonsshop.com):