Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Branschen skriker efter massageterapeuter!

Det blir allt vanligare att företag erbjuder medarbetarna friskvård. Flera rikstäckande tjänsteföretag söker aktivt massageterapeuter till uppdrag ute på arbetsplatser.

Allt fler företag erbjuder idag företagsmassage som friskvårdstjänst till sina anställda. Det är ett sätt för företagen att visa att de bryr sig om sina medarbetares hälsa samtidigt som massagen kan verka proaktivt för att motverka ohälsa och stress.

– Vi ser en ökning i förfrågningar från företag hela tiden. Behovet av massörer ökar enormt. Jag tror att det beror på att personal ute på företag är väldigt stressade idag, säger Teresia Hellman, verksamhetschef på Uggla Massage & Wellness.

Bland friskvårdstjänster ute på företag har företagsmassage länge varit den populäraste behandlingsformen. Idag finns ett antal större tjänsteföretag som anlitar massageterapeuter och hyr ut dessa för företagsmassage till olika företag, bland dem Twitch Health och Uggla Massage & Wellness. Båda företagen har ett stort anställningsbehov och kommer ofta till Axelsons massageutbildning för att rekrytera fler massageterapeuter.

– En av våra ambitioner är att förändra folkhälsan för hela samhället. Där spelar företag en jätteviktig roll eftersom vi spenderar så mycket tid på våra arbetsplatser. Det vi gör på jobbet hänger ihop med hela vår livsstil. Vi vill hjälpa människor genom att erbjuda hälsokoncept på jobbet, menar Marcus Lager, vice VD på Twitch Health.

”Vi vill hjälpa människor genom att erbjuda hälsokoncept på jobbet” – vice VD på Twitch Health

Som massageterapeut finns det stor frihet i hur man väljer att ansluta sig till ett av tjänsteföretagen. Både Twitch och Uggla Massage & Wellness erbjuder en stor variation anställningsformer, från tillsvidare- eller visstidsanställning till timanställning. Du kan också jobba som konsult genom eget företag och fakturera för de timmar du jobbar.

– Många som utbildar sig inom massage har som mål att starta eget. Då kan det var en ypperlig start att börja hos oss för att få erfarenhet; då du får mycket behandlingar i kroppen och i fingrarna, säger Teresia Hellman och fortsätter:

– Sen är det inte alltid lätt att starta upp något helt eget heller. Många väljer att jobba några timmar hos oss i veckan parallellt med att man har en egen klinik eller massageverksamhet. Det kan vara ett bra komplement som bidrar till en ökad trygghet och säkrare inkomst.

 

Att jobba på ett av tjänsteföretagen som massör

Twitch är ett specialistföretag inom hälsa som jobbar med proaktiva och preventiva hälsolösningar ut mot företag. Företaget har funnits sedan 2000 och erbjuder flera olika typer av hälsokoncept för företag, däribland företagsmassage. De utvecklar även digitala tjänster så att personalen ute hos företagskunderna alltid har tillgång till olika friskvårdstjänster direkt i sina mobiltelefoner.

– För oss är behovet av att anställa fler duktiga massageterapeuter stort. Vi har som målsättning att växa ganska mycket de närmaste fem åren och massage är ett område där vi har extra stort behov. Vi tittar inte bara på dina färdigheter som massör utan även på dina drivkrafter, visioner och att du är en social person när vi anställer, för oss är det viktigt att dina mål i livet stämmer överens med vår målsättning. Hela personen är viktig för oss, berättar Marcus Lager.

På Twitch Health jobbar allt från massörer till forskare

På Twitch Health jobbar flera olika typer av hälsokompetenser, från massörer till forskare. Inom fysisk behandling arbetar massörer, idrottsmassörer, fysioterapeuter, naprapater och kiropraktorer.

– Hur man jobbar hos oss varierar – från att ha en större kund som man besöker en eller flera gånger i veckan till att ha flera mindre stående kunder. Om man har multikompetens kan man utöver att vara massageterapeut även jobba som hälsocoach eller personlig tränare. Vi är väldigt öppna för att hitta lösningar som passar varje individ som jobbar hos oss, menar Marcus Lager.

Uggla Massage & Wellness är ett rikstäckande massageföretag som jobbar ute på företag. Utöver massage jobbar de även med föreläsningar, yoga och stresshantering, och har även två egna kliniker – en i Stockholm och en i Göteborg.

– Vi har jättestort behov av folk just nu, mer eller mindre i hela landet. Den som jobbar hos oss har ofta stående uppdrag ute hos ett och samma företag, eftersom personalen uppskattar att samma person kommer till dem regelbundet, säger Teresia Hellman och fortsätter:

– Hos oss jobbar man med att ge 25-minuters massager och har ofta två kunder i timmen. Vi ser samtidigt hur bland annat kortare massager på stol ökar. Delvis på grund av att personalen inte känner att de hinner med att vara borta från arbetet lika länge, men även för att det finns flera olika kulturer representerade på företag idag där vissa föredrar att få massage med kläderna på.

Teresia Hellman på Uggla Massage & Wellness menar att de har ett stort behov av fler massageterapeuter.

Som massageterapeut vid Uggla Massage & Wellness går det även att kombinera företagsmassage med att jobba någon eller några dagar på en av massageklinikerna i Stockholm eller Göteborg. De söker även regelbundet personal för jobb ute på mässor och event.

 

Friskvård prioriteras mer av företagsledningen idag

Både Marcus Lager och Teresia Hellman är överens om att marknaden växer för företagsmassage och andra typer av friskvårdstjänster ute hos företagen. Massage är idag en viktig förmån att erbjuda sina anställda, inte minst för att attrahera nya medarbetare som ofta ser friskvård som en viktig faktor vid val av arbetsgivare.

– Vi upplever att frågan om hälsa på företag hamnar högre upp på agendan idag. Allt oftare är det ’rätt’ del av organisationen som får ta beslutet – som VD:n eller HR-avdelningen. Hälsofrågan blir därför mer strategisk än vad den var tidigare, menar Marcus Lager.

Branschen digitaliseras samtidigt och många företag väljer att samarbeta med just de större tjänsteföretagen eftersom de har möjlighet att erbjuda digitala tjänster och enkla bokningssystem åt sina företagskunder.

– Allt fler företag ser hur massage förebygger att personalen mår dåligt. Massage kan förebygga ohälsa och är en proaktiv åtgärd för medarbetarnas välmående. Efterfrågan på massage ute på företagen kommer bara öka framåt, avslutar Teresia Hellman.

 

Är du intresserad av att jobba som massageterapeut på ett av tjänsteföretagen? Just nu söker Twitch Health och Uggla Massage & Wellness fler massörer.

Kontakta Twitch Health här: twitchhealth.se/kontakt
Läs mer om Uggla Massage & Wellness och deras anställningsprocess här: ugglamassage.se/vi-soker-massorer