Träning, Kost & Yoga

Träning, kost och yoga

För att du ska få den bästa kvaliteten på utbildningen har Axelsons välutbildade och kompetenta lärare som är uppdaterade på det senaste inom såväl forskning som ämnet de undervisar i. Samtliga lärare är yrkesverksamma inom sitt ämne/ behandlingsform och har handplockats för sin djupa kunskap, sin personlighet och sitt engagemang.

Vår PT-utbildning har bedrivits sedan 2008 och är idag väl etablerad. Våra elever är mycket uppskattade av branschens aktörer. Redan under utbildningen har du chans till ditt första jobb då olika gymaktörer ofta kontaktar oss och vill rekrytera våra elever.

Vår PT-utbildning är godkänd av Europé Active Standards vilket leder till att du blir internationellt licensierad.

Axelsons arbetar i nära samråd med Almega Friskvårdsföretagen för att kvalitetssäkra utbildningen nationellt och se till att du har alla de kunskaper som krävs för att du ska känna dig trygg och redo som PT efter utbildningen.

Diplomerad Kostrådgivare på distans

Vill du jobba som Kostrådgivare och hjälpa människor till en bättre hälsa? Brinner du för att lära dig mer om hur kosten påverkar vårt mående? Vill du få grundläggande kunskap inom en rad olika ämnen? Då är vår utbildning till diplomerad Kostrådgivare något för dig. Utbildningen är helt på distans, du loggar in via vår webbportal och får där tillgång till text, bilder, filmer, inspelade föreläsningar och hemuppgifter. Du har även chans till kontakt med våra lärare under utbildningen.

YOGA

Yoga är i dag en välkänd och populär form av fysisk träning, som många förknippar med inre ro, avslappning och stresshantering. Vi på Axelsons erbjuder flera populära yogautbildningar och kurser: Yogamassageterapeut  – med rötter i indisk tradition Under denna utbildning lär du dig en dynamisk och djupgående helkroppsbehandling med rötter i yoga och ayurveda, uråldrig indisk vetenskap där helhetsperspektivet är centralt. Massage och assisterad stretching baserad på yoga behandlar problem och obalanser samt stimulerar kroppen att återgå till sin naturliga hälsa och vitalitet.

Yogalärare Personlig utveckling för kropp, intellekt och medvetande I rollen som yogalärare ska du kunna guida människor genom fysiska övningar, energi- och andningsövningar på ett säkert sätt. Under åtta månader går du själv genom en resa där vi successivt fördjupar oss i yogans och mindfulness/meditationens olika verktyg, och samtidigt får du gedigen träning i att vidareförmedla dem.  Utbildningen är godkänd av Yoga Alliance.

Yinyogalärare – Restorative Yoga och Kreativ Yoga Nidra
Som en uppföljning på vår populära Yogalärarutbildning på Axelsons, har vi nu även en utbildning till Yinyogalärare. Yinyoga, när den appliceras insiktsfullt, ger möjlighet till fördjupad självkännedom; det reglerar ett överaktivt nervsystem och stimulerar kroppens självläkande förmåga. Det är därför ett vilsamt komplement till annan rörelsebaserad träning, samt en naturlig länk till att nyfiket utforska de mer meditativa aspekterna av praktikerna som yogatraditionen erbjuder.

Du som är RYT200 eller RYT500 hos Yoga Alliance behöver vidareutbilda dig under varje treårsperiod för att få fortsätta vara registrerad. Yinyogalärare med Restorative & Yoga Nidra är en YA-godkänd vidareutbildning.

Vi har även kortare kurser med yoga och ayurveda som grund såsom Indisk ansikts- och huvudmassage samt Kvinnors hälsa med yoga och ayurveda.

Se vårt yogalärarteam här.

Axelsons diplom – både välkänt och världskänt

När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen, både i Sverige och globalt, att du fått den kunskap du behöver. Det gör att våra elever är eftertraktade av branschens aktörer. Du kan med stolthet visa upp ditt diplom från Axelsons. Axelsons utbildar människor till yrkesroller med stort ansvar.

När du är examinerad ser vi därför till att du besitter all den kunskap du behöver för att du och dina kunder ska känna er trygga i behandlingsrummet. Titlarna vi ger våra elever ska vara mycket mer än titlar, och Axelsons hjälper var och en av alla elever att bli riktigt duktig och proffsig i sitt friskvårdsutövande.