UTBILDA DIG TILL
TRÄNINGSINSTRUKTÖR

inkl. FaR-ledare, Hjärt- och lungräddningsinstruktör och testledare.

Har du några frågor?
Starta Chatt

Med detta unika upplägg blir du Träningsinstruktör, Testledare, FaR-ledare och HLR-instruktör. Kan det bli än bättre kombo för dig som vill jobba på arbetsplatser med friskträning och friskvård?

Ett av Sveriges folkhälsomål är att öka den fysiska aktiviteten för vår befolkning och forskningen visar på en rad positiva effekter av rörelse, både fysiskt, psykiskt och socialt. I vårt träningsblock får du ett flertal olika diplom och du kan bl.a arbeta som HLR instruktör (utbildare inom hjärt-och lungräddning), FAR ledare(Rådgivning för fysik aktivitet på recept), Testledare,(testa olika personer och företags hälsostatus och kondition) samt arbeta med Träningsinstruktör och utföra friskträning för individer, arbetsplatser och organisationer. I vårt upplägg till träningsinstruktör får du en både praktiskt och teoretisk grund i träningslära och passets upplägg utifrånkondition, styrka och rörlighet. Du får bland annat lära dig att lägga upp en enkel gyminstruktion, hur du kan arbeta med utomhusträning, online träning, kontorsträning samt ergonomisk riskbedömning. Vi tar upp risk- och friskfaktorer utifrån ett ergonomiskt perspektiv.

Som Träningsinstruktör får du kunskaper om:

 • Träningslära
 • Kunna planera och genomföra träningspass anpassade till grupper på arbetsplatser, så kallad kontors-och friskträning
 • Testledning för att mäta individens kondition, styrka, rörlighet och hälsostatus
 • Träningsinstruktör för friskträning
 • Rådgivning för FaR, fysisk aktivitet på recept
 • Träningslära kondition, rörlighet och styrka
 • Enkel gyminstruktion
 • Rådgivning för FaR, fysisk aktivitet på recept
 • Första hjälpen och Hjärt- och lungräddning
 • Träning online
 • Första hjälpen och Hjärt- och lungräddning, HLR
 • Planera, förbereda, hålla träningspass för grupper såväl fysiskt som online
 • Planera, förbereda, genomföra tester för kondition, styrka och hälsostatus på arbetsplatser samt dra slutsatser kring resultatet
 • Utföra och hålla kurser i första hjälpen och HLR (HLR-instruktör)

Även i utbildningen till Wellness Coach

Träningsinstruktör ingår även som valbart block i utbildningen till Wellness Coach där du även kan bli Stressterapeut, Mindfullnessinstruktör och Yogainstruktör med mera beroende på dina individuella val.

Läs mer om Wellness Coach

Utbildningens upplägg

Utbildningen består av 4 lärarledda helger (lördag och söndag), 2 förmiddagar med fjärrundervisning samt omfattande egenstudier. Totalt 68 lärarledda timmar.

Axelsons licens– en kvalitetsgaranti

En yrkesutbildning är en stor investering, tidsmässigt och ekonomiskt. Vi utbildar människor i yrken med stort ansvar och vi lägger stor vikt vid att våra elever ska känna sig trygga i att de kan sin sak när de är färdigutbildade. En licens från Axelsons är en kvalitetsgaranti som representerar kunskap, yrkesmässig självtillit och trovärdighet både hos arbetsgivare och kunder.

Från477 kronor i månaden
Pris: 26 500 ,- inkl moms
Nästa start

Förkunskapskrav

Wellness Coach – grundutbildning, Teoretisk grundkurs, Friskvårdsmassör, Hudterapeut, Fotterapeut, Zonterapeut, eller annan kroppsterapeut/utbildning med motsvarande anatomiska kunskaper. Om du har utbildat dig på annan skola ber vi dig maila kopia på ditt diplom/betyg eller liknande som intygar dina anatomiska kunskaper till info@axelsons.se

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på "skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

UTBILDNINGSORTER