Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Spa-terapeut med unika specialkunskaper

Efterfrågan på spa-terapeuter ökar i takt med att allt fler söker avkoppling från stressen. Nu uppgraderar vi utbildningen till spa-terapeut genom att inkludera de två fantastiska metoderna Lymfmassage och Naturlig Facelift.

– Jag tror att intresset för spa växer för att vi börjar lära oss att bättre ta hand om oss själva, och att hitta avkoppling i tillvaron. Det är många som stressar och har ett väldigt högt tempo idag. Att gå på spa har blivit väldigt populärt både för företag och privatpersoner som följd av att medvetenheten om avkoppling har vuxit sig väldig stark de senaste åren, menar Åsa Boman på Axelsons spautbildning i Stockholm.
Axelsons utbildning till spa-terapeut pågår under tio veckor och ger en bred bas till spa-yrket, som innefattar friskvårdsmassage, avslappningsmassage, inpackningar och skrubbar. På skolan ser man hur spa-yrket blir allt mer efterfrågat i takt med att fler människor väljer att prioritera sitt välmående och att gå på spa oftare, och allt fler anläggningar hör av sig om att de söker anställa nya personer.

-Våra spa-elever får lära sig den klassiska massagen som grund och blir utbildade inom friskvårdsmassage. Sen går vi in på olika inpackningar som lerinpackning, alginpackning och aromainpackning så väl som olika skrubbar och ansiktskurer, alla de delar man är van att se på en spa-anläggning. Eleverna får även lära sig grunderna till försäljning och kundkontakt, berättar Åsa.

Lymfmassage och naturlig facelift

I takt med att spa-yrket utvecklas och efterfrågan ökar på marknaden har Axelsons valt att utveckla sin utbildning till spa-terapeut genom att lägga till fler behandlingsmetoder. Vid nästa utbildningstillfälle som startar i vår kommer eleverna även att få lära sig lymfmassage och naturlig facelift, två behandlingsmetoder som även erbjuds som enskilda kurser på Axelsons.
Lymfmassagen är en mjukare form av massage där man sätter fart på lymfsystemet som är kroppens reningsverk och immunförsvar. Det är en mycket lugnande behandling, lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad. Klienten brukar uppleva sig lätt i kroppen efter massagen. Den påverkar även huden positivt.

Genom lymfmassage stimuleras lymfsystemet att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen. Behandlingen passar alla, särskilt de med mindre svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. 

– Att kunna ge en naturlig facelift är ett bra komplement till övriga spabehandligar, berättar Åsa.
Naturlig facelift är en metod där man genom varsam och behaglig ansiktsmassage kan lösa upp spänningar och därmed ge ansiktsmusklerna ett naturligt lyft. Massagen hjälper till att fördröja åldrandeprocessen och är både avslappnande och avstressande.
Under tio veckor får eleverna en bred bas och kan börja jobba direkt som spa-terapeuter efter utbildningen. Många av de tidigare eleverna har erbjudits jobb på olika anläggningar även innan de blivit klara med skolan. Det går även att välja att senare läsa vidare för att inrikta sig mer på vissa delar utifrån vad man tycker är roligast när man väl börjat jobba inom yrket.

Spa-utbildning på fyra veckor för massörer

Axelsons erbjuder även en kortare spa-utbildning på fyra veckor för massörer som vill lära sig mer om spa-yrket under utbildningsnamnet spa-terapeut för massörer. Den som jobbar som t ex massageterapeut har redan vana av kundkontakt och att ge massagebehandlingar, och kan därför gå utbildningen på kortare tid. Under 3 dagar per vecka under 4 veckor fokuserar de på de olika spa-metoderna och praktisk genomgång av olika behandlingsformer.
– Utbildningen är på tolv dagar och riktar sig till massageterapeuter som är intresserade av att börja jobba mer med spa eller som vill kunna erbjuda spa-behandlingar som komplement till sina ordinarie behandlingar.
För den som jobbar som massageterapeut kan spa vara ett bra komplement menar Åsa. Både för att ha ett större utbud att erbjuda sina kunder men även för att spara på den egna kroppen lite.
– Massage kan vara tungt att stå att göra på heltid, och då kan olika spa-behandlingar vara bra att variera med. Samtidigt kan många kunder vara intresserade av att utöver en massagebehandling även få en skrubb, inpackning eller naturlig facelift. Kunder är intresserade av olika saker, och ju fler behandlingar man kan erbjuda, ju lättare blir det att lyckas i sitt yrke, menar Åsa.
Påbyggnadsutbildningen för massörer gick tidigare under flera veckor men har nu komprimerats till 3 dagar under 4 veckor för att göra det enklare för massageterapeuter att också kunna ta en kortare paus från sin ordinarie verksamhet för att fortbilda sig.
– Oavsett om du jobbar som egen eller på en anläggning kan det vara bra att vara lite bredare och ha flera ben att stå på. Det är även intressant för anläggningar att skicka sina massageterapeuter på utbildningen för att de ska kunna jobba även på spa-sidan, menar Åsa.

Spa-terapeut utbildning ett bra första steg för den som är nyfiken på friskvård

Idag finns ett växande intresse för friskvård och hälsa i samhället, och det är många som är intresserade av att jobba inom friskvårdsbranschen. Att gå spa-terapeut-utbildningen på tio veckor kan vara ett bra första steg in i branschen för att känna efter hur man vill jobba och vad man är intresserad av. Som spa-terapeut finns goda möjligheter att arbeta utomlands, och spa-miljön är alltid en vacker och avslappnande miljö att jobba i .
Utbildningen ger även en bra bas för den som senare väljer att studera vidare till massageterapeut eller ekologisk hudvårdsterapeut.
– Spa-terapeututbildningen är en bra utbildning för den som vill prova på att jobba inom friskvårdsyrket. Om man gillar vissa delar är det enkelt att plugga vidare senare, antingen att bygga på med olika kortare kurser eller att läsa en längre utbildning inom hudvård eller massage, säger Åsa.
På utbildningen finns elever i varierande ålder, allt från 20-åringar med stort intresse för spa till 60-åringar som vill jobba med något de verkligen brinner för sina sista yrkesverksamma år. Alla delar ett intresse för människor och hälsa, skönhet och produkter, och många kommer från yrken där de tidigare haft mycket kontakt med människor så som vården eller service.
– Idag börjar vi bli mer medvetna om vikten av motion, vila, avslappning och vad vi äter för att kunna klara trycket från den tid vi lever i. Om man är driftig och tar sig för finns många möjligheter inom yrket, särskilt i storstäderna som Stockholm, Göteborg och Malmö där det öppnas allt fler spa-anläggningar, både fristående och i anslutning till hotell, avslutar Åsa.

Läs mer om utbildningarna och anmäl dig här!

SPA-terapeut

SPA-terapeut för massörer