Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Var en underbar känsla när jag tillslut hade bestämt mig!

Möt Jessica Roos som arbetar på IT avdelning i tjugotvå år i olika roller och på olika företag. De senaste sex åren arbetade hon på bank med licensiering av mjukvara innan hon tog klivet och sadlade om till medicinsk Fotterapeut. Något hon är mycket glad för och önskar att hon gjort tidigare.

Vad fick dig att vilja sadla om?
Arbetslivet har förändrats mycket sedan jag började. Förr hade jag min kollegor bredvid mig men sedan många år jobbar vi mer globalt vilket har medfört mestadels skypemöten och mejl. Så jag tyckte inte att det var lika roligt längre. Tog mig många år att komma fram till vad jag ville göra istället. Jag vill hjälpa människor och ha personlig kontakt. Inom friskvård har jag kunden framför mig och får feedback direkt. De flesta är så glada och tacksamma.

Varför just medicinsk fotvård?
Jag har i många omgångar under åren funderat på friskvård och massage. Sedan träffade jag en ny vän för några år sedan som arbetar som Medicinsk Fotterapeut och blev nyfiken. Ju mer jag fick reda på ju mer intresserad blev jag. Vi åkte in när Fotvårdsskolan hade öppet hus i Stockholm och efter det bestämde jag mig.

Hur hittade du Axelsons?
Sökte på Internet efter olika friskvårdsutbildningar och fastnade för Axelsons. När jag pratat med vänner genom åren har jag hört mycket bra om era utbildningar.

Har utbildningen levt upp till dina förväntningar?
Medicinsk fotvård utbildningen har varit jättebra. Otroligt bra och proffsiga handledare. Jag visste redan innan att den är intensiv och att man behöver avsätta tid till att plugga. Så jag var väl förberedd och motiverad när jag började utbildningen.

Med anledning av Corona har viss teoriundervisning bedrivits online. Hur har du tyckte det har fungerat?
Mestadels bra, ibland lite problem med uppkopplingen och ljudet. Vi har haft många bra och intressanta föreläsningar. Nu kastades vi och föreläsarna in i detta så med lite mer förberedelser kommer det bli bra.

Vad har varit det bästa med utbildningen?
Allt nytt jag lärt mig och att få lära sig ett nytt yrke. En bonus är alla nya fantastiska vänner jag fått på köpet.

Hur har du tänkt jobba med medicinsk fotvård framöver?
Jag har startat eget företag, Roos Fotvårdsklinik, och hyr ett rum på deltid i en frisörsalong i Järfälla. Parallellt med detta kommer jag arbeta ambulerande. Drömmen är att ha en egen lokal i framtiden.

Dina bästa tips till de som funderar på att byta karriär och sadla om?
Våga ta steget och prova! Vad har du att förlora!? Var en underbar känsla när jag tillslut hade bestämt mig. Önskar så här i efterhand att jag gjort det mycket tidigare!
Om du har möjlighet att vara tjänstledig för studier använd den möjligheten. Kändes tryggt att kunna prova men ändå veta att min anställning fanns kvar om det visade sig att detta inte passade mig.