Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Vårfräsch hud!

Nu är tiden inne att göra huden klar att möta våren!

Snart blir benen mer synliga efter att ha gömt sig i byxor hela vintern. De är kanske bleka och håriga. Om man vill ta bort håret kan man göra det på salong eller hemma (rakning eller vax-stripar för hemmabruk). Boka en vaxning på salong så sitter effekten i lite längre.
Varmt välkommen till Axelsons elevbehandlingar, vi har både hudvård, spabehandlingar och vaxning till bra pris.

Gör en härlig kropps-scrub hemma

Tanken med scrub eller peeling är att man varsamt ska exfoliera (nöta bort) det allra yttersta lagret av hudceller – som är döda och ändå ska ramla av när som helst. Syftet är att få en friskare och rosigare hud och för att man efter en peeling/scrub brukar ha lättare att ta upp fukt i huden ur hudoljor eller lotioner.
Man brukar prata om peeling när det gäller ansikte och scrub när det gäller kroppen, men principen är densamma. Till ansiktet är det viktigt att man inte använder för hård peeling, vilket kan skada den känsliga huden.
När man gör kroppsscrub kan man använda socker eller salt (eller något annat som har lagom riv, t ex kaffesump). När det gäller salt så ska det vara det finmalda och inte det grovmalda.
Till ansiktet är havregryn jättefint och precis lagom peelande. Blanda med vatten till ungefär samma konsistens som gröt och massera ansiktet varsamt med blandningen. Innan du peelar ansiktet rengör du som vanligt och efter peelingen kan du eventuellt använda ansikstvatten och sedan smörja in dig med en närande olja eller dagcreme. Havregrynskuren gör ansiktet mjukt och lent!

Glöm inte att läsa mer om vår populära hudterapeut utbildning och spaterapeut utbildning!

Enkelt recept kroppsscrubb:

1 dl valfri olja (olivolja eller rapsolja t ex)
2-3 dl socker eller salt
Evt rivet skal av en citron
Tag gärna i några droppar eterisk olja t ex lavendel eller klipp ner blad av någon färsk ört ex basilika, pepparmynta eller citronmeliss
Gör så här:
Blanda socker/salt med olivoljan, är det för löst (för mycket olja) tag lite mer socker/salt och är det istället för torrt så har man i mer olja.  Rör ner citronskalsrivet och sist den eteriska oljan eller de färska kryddbladen. Rör ordentligt och häll upp på en vacker burk.


Om scruben ska stå ett tag så kan den ”separera” d v s skikta sig lite. Rör då bara om med en sked. När du ska använda den tar du lite i handen och massera in på blöt hud. Det fina med en sådan här scrub med oljebas är att den lämnar en lite oljig känsla så att man kanske inte behöver smörja in sig efteråt.
Lycka till!

Anna Irestig, huvudlärare på Axelsons yrkesutbildning till Ekologisk Hudvårdsterapeut