Varm broccoli- och bönsallad

2 port

2 potatisar
150 g broccoliknoppar
1 liten röd lök, fint strimlad
1 liten gul lök, fint strimlad
4 plommontomater, delade
2 dl kokta red kidneybönor
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk röd currypasta
1 msk olivolja
1 msk pressad citron
2 msk timjanblad
Svartpeppar efter smak

  1. Koka potatisen och dela dem i mindre bitar. Koka broccolin några minuter.
  2. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med peppar.

358 kcal per portion

Läs också artikeln: Glöm alla konstiga dieter!

Här får du några fler balanserade recept från Louise Nilsgard,
lärare på Axelsons utbildning till Ekologisk Kost- och Näringsrådgivare

Sunda energikickar – färgglada hälsodrinkar

Svampfyllda vitkålsblad med hirs

Höstskördssallad med pepparrotsdressing

Pumpasoppa med röda linser och muskot

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *