Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Vill du massera på Mallorca eller Ibiza?

För Michelle Caldentey är drömjobbet precis det hon gör – att driva SPA-verksamhet på Mallorca och Ibiza med ett starkt team! Det finns plats för fler i teamet – kanske matchar det också ditt drömjobb?

 

 

Michelle Caldentey växte upp på Mallorca, och flyttade till Köpenhamn som 13-åring, där hon senare utbildade sig till massageterapeut och öppnade egen sportmassageklinik. I bakgrunden fanns tanken på att flytta tillbaka till Mallorca och funderingar på hur det skulle kunna gå till.

Nyfiken på att gå en massage utbildning? Läs mer på vår sida axelsons.se/massage. Där hittar du alla våra utbildningar inom massage såväl som massagekurser för dig som vill testa på!

En dag kom ett telefonsamtal från en vän till en vän, med ett erbjudande från en hotellkedja som behövde en SPA-avdelning till sina hotell på Mallorca och Ibiza. Kanske Michelle ville starta upp en sådan verksamhet?

Michelle hade ingen aning om vad det innebar eller hur hon skulle göra det, men hon tackade ja. Idag är hon ansvarig för The Clinicue SPA Team med verksamhet på 8 olika hotell och med ett tjugotal säsongsanställda från hela världen, och varje säsong öppnas nya möjligheter att vara med i teamet!

 

Michelle Caldentey

 

Hej Michelle, hur har vägen sett ut från öppnandet fram till idag?

 

– Det här blir femte säsongen för mig. Sedan starten har jag verkligen varit igenom alla funktioner och positioner, allt från behandlingar till rengöring och tvätt, till marknadsföring, fakturering och så vidare. Idag sysslar jag mest med det administrativa och har ett par fasta kunder för behandling ibland.

 

Vad är det roligaste med jobbet?

 

– När BG Hotels kontaktade mig ville de ha igång en SPAverksamhet efter att de fått en ytterligare stjärna. Jag hade ingen erfarenhet av SPA management och liknande men har alltid varit mycket serviceinriktad och tänkte att ”det ska jag säkert klara!”. Det är väldigt roligt att ha börjat från noll och jag älskar att vara och bo här.

Något av det jag lärt mig är att man för att leda ett team på ett bra sätt måste strukturera och styra upp och lära ifrån sig. Jag lär från mig framför allt till de managers jag har på plats och de lär vidare till SPA personalen. Det går även åt andra hållet, vi är här för att lära av varandra.

Det roligaste både för mig och för de andra på teamet tänker jag, är att det är så dynamiskt! Inga dagar är lika. Man möter hela tiden olika kunder och får ta sig an olika arbetsuppgifter. Man måste vara på, ta ett ansvar och se till att det blir bra.

Man måste älska vad man gör, det är mycket teamarbete och hundra procent service. Det brukar vara mycket bra stämning i teamet, vi har dock inte så mycket tid att umgås på arbetstid. Ibland jobbar man tillsammans till exempel vid parmassage, på terrassen, men annars handlar det mest om att sida vid sida få allt att funka. Varje säsong börjar vi med en välkomstmiddag och slutar med en avskedsmiddag, där vi pratar om roliga minnen från säsongen och om vad vi ska sen.

När jag i Köpenhamn tänkte på att återvända till Mallorca, var det utifrån minnen av en barndom med mycket utomhusliv och mycket socialt. Inkomsterna blir lite lägre här men omgivningarna och klimatet är fantastiska, och jobbet är verkligen roligt så det är absolut värt det!

 

Vem anställer du och hur ser villkoren ut för dem?

 

– Vi söker anställda nu som kan starta efterhand som där blir platser, det är verkligen ett stort pussel! Det knepigaste är att det är säsongsbaserat, ungefär två tredjedelar av de anställda kommer tillbaka men resten får jag hitta på nytt inför varje säsong. Det är ofta lite äventyrliga personer, som gillar att det händer nåt nytt och kanske vill resa resten av året. Vi vill gärna hitta samarbetspartners som kan anställa våra terapeuter när hotellen har stängt, eller arbeta mot att öppna upp för hela året.

 

 

Hur säsongen ser ut beror på hotellet. Clinique SPA Team har hand om åtta hotell, det är BG Hotels och Playa Golf. Det första hotellet öppnar i mitten av januari, andra mitt i februari, nästa mitt i mars och resten i mitten av maj. Säsongen slutar i slutet av oktober. Man får anställningskontrakt på säsongsbasis, efter andra säsongen får man ett fast säsongsbaserat kontrakt som garanterar en plats tredje säsongen.

Vi har några som varit där i alla fyra åren. I början försökte jag hitta arbetskraft lokalt, men det var jättesvårt framför allt på grund av språket. Det är turister vi jobbar med och det är viktigt att kunna bra engelska. Många lokala tjejer kunde inte föra ett samtal på engelska med kunderna, det är jättesynd men jag har konstaterat att vi behöver vara ett internationellt team. Jag vill anställa lokalt när det går och i övrigt välkomnar jag förmågor från hela världen.

Intresserad? Se platsannons längst ner i artikeln!

Engelskan är absolut det viktigaste. Visst är det bra om man kan en del tyska och franska och det är kul om man kan spanska eller vill träna på det, men inte nödvändigt. I kundkontakten är det oftast engelska som gäller.

Det är önskvärt med bred kunskap, vi utför både olika typer av massage, manikyr, pedikyr och ansiktsbehandlingar. Vi välkomnar både massörer, SPA-terapeuter, hudterapeuter och gärna dem som har kunskaper inom marknadsföring, PR och liknande.

Gå en ekologisk spa- och hudterapeut utbildning – Klicka på länken för att läsa mer!

Vi erbjuder inte bara rätt och slätt en massage- eller SPAbehandling, men en helhetlig, minnesvärd upplevelse för kunden. Vi har många återkommande gäster och många frågar efter samma terapeut som de mött tidigare, det blir en relation.

Kommunikation och servicekänsla är det som bär det hela. Vi gör även events och arrangemang, bland annat har vi ofta promotions vid frukostserveringen, där vi delar ut flyers med olika erbjudanden innan frukosten och sedan står redo med kalendern när gästerna ätit färdigt så vi kan boka in dem som vill direkt. Det är viktigt att vara bra på att prata med folk.

Andra önskvärda kvaliteter är initiativ, självtillit, läraktighet, punktlighet och god arbetsmoral…det gäller att kunna ta medansvar för helheten, ha överblick och vilja bidra till att hela teamet funkar!

Lönen är ca 1400 euro efter skatt för en fulltidsposition, det är en bra lön i Spanien. Skattesatsen varierar lite beroende på hur stor del av året man är på Mallorca, och vid behov hjälper vi till med arbetstillstånd och liknande.

Det är en annan kultur än i Skandinavien, man måste vara nyfiken och öppen och kunna skratta åt saker. Jag vill gärna bidra till att alla i teamet förväntar sig att bli väl behandlade och att man säger till om det är något man behöver. Det är viktigt att alla trivs och känner sig värdesatta. Att ta bra hand om vår personal är en viktig del av våra värderingar.

 

Hur ser en typisk arbetsdag ut för de anställda i SPAet?

 

– Enligt spansk lag har man rätt till 1½ ledig dag i veckan, men vi har två hela dagar. Arbetsveckan är 40 timmar så det är åtta timmars arbetsdag som inkluderar en halv timmes lunch och två korta pauser. Vi lägger schemat tillsammans inför säsongen, så att var och en i största utsträckning får välja vilka dagar de vill vara lediga. Vi kan samtala och koordinera efter behov.

Vissa dagar är lugnare, andra är fullt bokade. Man är inte nödvändigtvis på samma hotell hela dagen, det är ett oregelbundet schema där man gör det som behövs mellan behandlingarna, lämnar in tvätt och liknande. Allt räknas in i de åtta timmarna, inte bara behandlingstiden

Det är viktigt att terapeuterna kan multitaska och ha framförhållning, om morgondagen är fullbokad kan man göra klart andra saker dagen innan eller kalla in extra personal. Det är två managers som håller i ramarna, behandlingarnas upplägg, vaktschema, kontakter med hotellen etc. Varje SPA har 2-4 terapeuter och var och en har sina ansvarsområden.

 

 

En typisk dag börjar kl 12, SPAet är öppet 10-20 eller 21. Den som har hand om frukostpromotion börjar tidigare. Det funkar lite olika på de olika hotellen med hänsyn till lunchpaus, teammedlemmarna får mat från hotellet om de vill men vissa vill hellre ta med egen mat.

Vår servicemanual är närmast som en liten bibel, haha! Vi har klara riktlinjer för kundbemötande, för hur behandlingarna ska utförs och allt annat, även hur man ska se ut på jobbet. Man ska vara lättare sminkad, ha fina händer och fötter, uppsatt hår, ren uniform. Vår uniform är varken sjukhusaktig eller orientalisk men i stället medelhavsaktig, en snygg t-shirt av bomull och ett par lösa mjuka byxor. Några gånger per säsong får alla individuella möten med managern för att följa upp på hur det går, hur man trivs och så vidare.

Alla hotellen är lätta att nå med offentlig transport, vi hjälper gärna till vid anställning att hitta en bostad som man kan dela med ett par kollegor eller en egen lya. Att hyra ett rum hos en lokal familj eller liknande är också en möjlighet. Det är inte så svårt att hitta lägenhet som i Skandinavien. Vi är här innan säsongen börjar och kan lätt hitta något bra åt teammedlemmarna innan de kommer, så att de får en normal hyra.

 

***

 

JOIN OUR SPA TEAM FOR THE SUMMER SEASON 2017 IN MALLORCA OR IBIZA

https://www.facebook.com/cliniquespa

We are looking for female professionals to join our dynamic Team for the following positions:
Beautician
Masseuse
Public Relations/Marketing

Part time or full time contract from aprox. April until end October 2017.

Send a professional CV with a recent photo to: info@cliniquespa.com

Remember to specify if you are applying for Mallorca or Ibiza. Thank you!