Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Yin Yogalärare med Restorative & Yoga Nidra

I Januari 2020 startade vi upp med Jenny Warner som ny huvudlärare på vår utbildning till Yinyogalärare. Yinyogan i kombination med Restorative Yoga och Yoga Nidra utgör en fantastisk verktygslåda för djup avspänning och stresshantering. Oavsett om du är glad yogautövare eller yogalärare så passar den här utbildningen dig. Axelsons utbildning till Yinyogalärare är även godkänd av Yoga Alliance som fortbildning (YACEP).

Jenny Warner, som är Yinyogautbildningens huvudlärare, har studerat med Paul Grilley och Sarah Powers. Hon var en av de första som började med Yinyoga i Sverige och har studerat och praktiserat yoga, meditation och yogisk filosofi sedan mitten av 90-talet. Till vardags är Jenny osteopat, så hennes intresse för den mänskliga anatomin och fysiologin är stort.


Jenny Warner

Utrymme för introspektion

– Utöver den självkännedom som en funktionell approach bidrar till, använder jag framför allt yinundervisningen för att inspirera till introspektion, säger Jenny. Som lärare har jag tid för ett djupare filosofiskt resonemang under en yinklass, just för att folk är stilla och formatet inbjuder till ett annat lyssnande och fokus, än om du behöver koncentrera dig på en ansträngande balansposition.

Vill du fördjupa dina kunskaper inom yoga och ayurveda? Läs mer om alla vår yoga utbildning, ayurveda utbildningar , yin yoga utbildning eller yogamassör utbildning. Du kan även läsa om alla våra utbildningar och kurser här. Må bättre själv och få andra att må bättre tillsammans med oss på Axelsons och med våra duktiga yogalärare! 

Den självkontakt som introspektionen bidrar med, hjälper att på både kort och lång sikt kunna förstå vad en behöver för att må bra. 90 minuters yinyoga kommer aldrig att kunna väga upp en 40-60 timmars stressig arbetsvecka. Fler yinklasser är inte lösningen. När vi stannar upp och tar kontakt med oss själva, sätter något igång. När vi slutar ställa krav på stunden och i stället börjar lyssna på stunden, vad den har att erbjuda.

Det du lär dig eller inser under en yinklass, kan och bör appliceras i övrig asanaträning. Om inte utövarna tar med sig något till sitt liv i stort, skulle jag känna att jag misslyckats i mitt uppdrag som lärare. Många personer som jag har undervisat upplever någon slags kris eller ifrågasätter sin tidigare yogapraktik. När man får nya insikter om sig själv, reagerar vissa med ilska, andra blir ledsna, andra blir glada, spralliga och nyfikna.

Många börjar applicera en mer undersökande inställning till sitt utövande i stort och får en större känslighet för vad som händer i kroppen under positionerna. Baksidan av praktik är insikt – JAG är den som är ansvarig för mitt liv och den som behöver ändra det jag inte trivs med. Ökad insikt om oss själva gör oss till mer medvetna yogalärare med ett ökat intresse för andras upplevelser.

Läs mer här om Jennys hållning till Yinyogan och sin undervisning.

 

Restorative Yoga

Två gånger två dagar på utbildningen kommer att handla om Restorative Yoga, med Sarah Jonson som lärare. Vid den första träffen kommer fokus vara på att få en egen, upplevelse av hur det känns att vara i en restorative position och hur man kan skapa förutsättningarna för en djupare kroppslig avspänning, än man kanske någonsin upplevt förr.

Eleverna kommer att få förberedande uppgifter som framför allt går ut på att få personlig erfarenhet i kroppen och sinnet. Innan andra träffen kommer eleverna att få öva sig hemma på att placera andra personer i olika restorative positioner och få feedback av Sarah på detta, och under träffen finjusteras tekniken och förståelsen för att kunna börja implementera restorativa positoner i sin yogaundervisning.


Sarah Jonson

 

Kreativ Yoga Nidra

Kreativ Yoga Nidra står för en bred förståelse för hur man som lärare kan använda verbal guidning för att hjälpa eleverna in i förändrade medvetandetillstånd. Det är inget mystiskt med detta, ordet ”medvetandetillstånd” betecknar så vardagliga företeelser som stress, aktivitet, avspänning, drömsömn och drömlös sömn.

I Yoga Nidra kan vi avsiktligt skifta från stress till avspänning genom inre fokus, och vi kan ha upplevelser av att vara i ett drömtillstånd och samtidigt vakna. Ibland somnar vi helt enkelt, och då kan det vara det vi allra bäst behövde. Att vila i Yoga Nidra kan hjälpa vid stress, ångest, sömnsvårigheter, PTSD och olika typer av kroppsliga spänningar.

Eleverna kommer att få en bakgrundsförståelse för traditionen bakom Yoga Nidra och hur de klassiska elementen kan användas för att få önskad effekt, samtidigt som man kan utforma sina guidningar kreativt allt efter situationen. Lärare är Sandra Grundstoff, som även är huvudlärare på Axelsons Yogalärarutbildning.


Sandra Grundstoff

Läs mer om utbildningen till Yin Yogalärare och anmäl dig här!