Yin yogalärare

Som en uppföljning på vår populära Yogalärarutbildning på Axelsons, har vi nu även en utbildning till Yin Yogalärare. Yin Yoga är en yogaform som är baserad på femelementsläran från den kinesiska medicinen.

Bindväven och meridianerna anses i yin yogateorin vara förbundna. Meridianerna i sin tur är förbundna med de olika inre organen, och ett Yin Yogapass är ofta uppbyggt för att ha effekt på ett par specifika organ. Yin Yoga har också en lugnande effekt på nervsystemet. Många upplever en förlösning av djupt liggande fysiska och mentala spänningar.

De positioner som används är sittande eller liggande, man stannar kvar i flera minuter så att det mjuka sträcket får tid att påverka bindväven.

Yin Yoga och tekniker för att undervisa andra i detta utgör grunden för utbildningen som innehåller 114 lärarledda timmar + egenstudier. Räkna med att avsätta lika mycket tid för egenstudier hemma.

Även Restorative och kreativ Yoga Nidra ingår

Restorative Yoga –Du lär dig grunderna i en fysisk avspänningsmetodik som fördjupar din egen praxis och som du får redskap till att börja implementera i din undervisning.

Restorative Yoga kan ha mycket god effekt vid t.ex. stress, utbrändhet och liknande tillstånd.

Kreativ Yoga Nidra – Du lär dig grunderna i hur klassisk Yoga Nidra (guidad yogisk djupavspänning) är uppbyggd, för att kunna utforma dina egna guidningar för olika syften. Yoga Nidra leder ofta till ett tillstånd mellan sömn och vakenhet, ett tillstånd där regenerering och självläkning kan få rum.

Kinesisk Medicin – Introduktion, som grund för Yin Yogan.

Övrig info

Kurslitteratur som ingår

  • Yinyoga Principles & Practice av Paul Grilley
  • Restore and rebalance av Judith Hanson Lasater
  • Axelsons kompendie YinYoga
  • Axelsons kompendie Fem elements läran
  • Axelsons kompendie Kreativ Yoga Nidra
Stockholm
Nästa tillfälle 2019-11-21 Stockholm, Axelsons Institute
Från 28 000 SEK inkl. moms
20 dagar