YOGA OCH AYURVEDA

Yoga

Yoga är i dag en välkänd och populär form av fysisk träning, som många förknippar med inre ro, avslappning och stresshantering. Vi på Axelsons erbjuder flera populära utbildningar inom yoga. Vi har även kortare kurser med yoga och ayurveda som grund såsom Indisk ansikts- och huvudmassage samt Kvinnors hälsa med yoga och ayurveda.

Yogalärare

Personlig utveckling för kropp, intellekt och medvetande I rollen som yogalärare ska du kunna guida människor genom fysiska övningar, energi- och andningsövningar på ett säkert sätt. Under åtta månader går du själv genom en resa där vi successivt fördjupar oss i yogans och mindfulness/meditationens olika verktyg, och samtidigt får du gedigen träning i att vidareförmedla dem.  Utbildningen är godkänd av Yoga Alliance.

Yinyogalärare

Restorative Yoga och Kreativ Yoga Nidra
Som en uppföljning på vår populära Yogalärarutbildning på Axelsons, har vi nu även en utbildning till Yinyogalärare. Yinyoga, när den appliceras insiktsfullt, ger möjlighet till fördjupad självkännedom; det reglerar ett överaktivt nervsystem och stimulerar kroppens självläkande förmåga. Det är därför ett vilsamt komplement till annan rörelsebaserad träning, samt en naturlig länk till att nyfiket utforska de mer meditativa aspekterna av praktikerna som yogatraditionen erbjuder.

Du som är RYT200 eller RYT500 hos Yoga Alliance behöver vidareutbilda dig under varje treårsperiod för att få fortsätta vara registrerad. Yinyogalärare med Restorative & Yoga Nidra är en YA-godkänd vidareutbildning.

Yoga Alliance

RYT 200

Vår yogautbildning är godkänd av Yoga Alliance, den internationellt sett mest välkända organisationen för registrering av yogalärare och yogautbildningar. Vår yogalärarutbildning är godkänd och registrerad, och RYS200-logotypen (Registered Yoga School, 200 hours) finns på ditt diplom från Axelsons. Efter avslutad utbildning kan du själv välja att (mot en avgift) registrera dig hos Yoga Alliance som RYT200 (Registered Yoga Teacher, 200 hours). Läs mer på www.yogaalliance.org.

YACEP

Vår yinyogautbildning är godkänd som fortbildning av Yoga Alliance, en internationell organisation för registrering av yogalärare och yogautbildningar. YACEP- logotypen (Continuing Education Provider) finns på ditt diplom från Axelsons. Du kan läsa mer på www.yogaalliance.org

Yogamassageterapeut  – med rötter i indisk tradition Under denna utbildning lär du dig en dynamisk och djupgående helkroppsbehandling med rötter i yoga och ayurveda, uråldrig indisk vetenskap där helhetsperspektivet är centralt. Massage och assisterad stretching baserad på yoga behandlar problem och obalanser samt stimulerar kroppen att återgå till sin naturliga hälsa och vitalitet.

Axelsons diplom – både välkänt och världskänt

När du gått en utbildning hos Axelsons vet de som verkar inom branschen, både i Sverige och globalt, att du fått den kunskap du behöver. Det gör att våra elever är eftertraktade av branschens aktörer. Du kan med stolthet visa upp ditt diplom från Axelsons. Axelsons utbildar människor till yrkesroller med stort ansvar.

När du är examinerad ser vi därför till att du besitter all den kunskap du behöver för att du och dina kunder ska känna er trygga i behandlingsrummet. Titlarna vi ger våra elever ska vara mycket mer än titlar, och Axelsons hjälper var och en av alla elever att bli riktigt duktig och proffsig i sitt friskvårdsutövande.