UTBILDA DIG TILL
MEDICINSK FOTTERAPEUT

Är du intresserad av människor och vill ha en kvalitativ utbildning som leder till jobb? Då är Axelsons yrkesutbildning i medicinsk fotvård ett bra val! Behovet av fotvård är stort. En medicinsk Fotterapeut har ett fritt yrke, nära kontakt med patienterna och får mycket uppskattning i retur.

Har du några frågor?
Starta Chatt

Med en utbildning till Medicinsk Fotterapeut
ligger framtiden för dina fötter!

 

En utbildning i Medicinsk Fotvård har många fördelar. Det är ett fritt yrke med stort inflytande på arbetsvillkor och tider. Med en god utbildning i fotvård kan du till exempel söka dig till ett friskvårdsföretag, en massageklinik eller ett lyxigt spa. Yrket innebär även mycket goda förutsättningar för den som väljer att öppna egen fotvårdsmottagning.

Alla behöver sköta om sina fötter, men för vissa grupper är det speciellt viktigt. Det gäller främst äldre personer, sjuka och med funktionsvariationer, diabetiker, reumatiker och psoriasispatienter, men också yrkesgrupper som står och går mycket. Dessa kan vara helt beroende av medicinsk fotvård för att kunna upprätthålla en god livskvalitet.

Fotvård har också blivit något som allt fler yngre och friska personer vill ha, i takt med att wellnesstrenden växer. Förhårdnader, skavsår, nageltrång och liknande är något alla kan råka ut för, och att gå bra på sunda fötter är essentiellt för välmåendet. Den medicinska fotvården kan naturligtvis utövas sida vid sida med exempelvis pedikyr, vaxning, massage och liknande.

I fotvårdsutbildningen ingår bland annat:

Fot- och underbensmassage, tejpning och kylbehandling, frysbehandling av vårtor, sårvård, nagelkorrigering och fotvård vid diabetes, reumatism och psoriasis. Du lär dig om fotens anatomi, fotortopedi, fotdeformiteter, hygien och om sjukdomar som påverkar fötterna och huden. I utbildningen ingår även det du behöver veta för att starta eget.

Välj mellan heltid eller deltid

Vår heltidsutbildning i medicinsk fotvård pågår måndag-fredag. Merparten av den teoretiska undervisningen sker med så kallad fjärrundervisning. Det innebär att du följer med i det digitala klassrummet hemifrån när våra lärare undervisar. Du har möjlighet att ställa frågor under lektionerna och har lunch och raster, liknande vid undervisning på plats på skolan. Fjärrundervisningen är förlagd på måndagar och/eller fredagar så att du som reser kan få mer tid hemma. Övriga dagar är det praktisk undervisning eller att du ger behandling på kunder på skolans elevklinik under sakkunnig handledning. Mot slutet av utbildningen är det mest praktisk undervisning samt praktik så du ska du vara på skolan även måndag och fredag. Fjärrundervisningen läses ihop för våra klasser i Stockholm och Göteborg. Ett krav för att gå utbildningen är tillgång till dator eller liknande, samt bra internetuppkoppling. Webbkamera och mikrofon är önskvärt för att kunna kommunicera med lärare och klasskamrater, dock inget krav.

Upplägg – Heltid (vardag)

Utbildningen är på heltid måndag–fredag. Teoridag går du mellan kl.09.00-16.00.
Praktikdag går du antingen förmiddagar kl.08.00-12.00 eller eftermiddagar kl.13.00-17.00. Detta väljer du vid anmälan. Tryck på “Kursschema" vid respektive tillfälle för att se exakta dagar.

Utbildningens totala längd är ca 6 månader (ca 22 veckor) och då ingår 250 timmars praktik, 240 timmars teoriundervisning samt omfattande självstudier.

Upplägg – Deltid (helg)

Tillfällena på skolan är cirka var tredje helg. Mellan varje tillfälle på skolan studerar du hemma via vår kursplattform online. All teori finns och läses via kursplattformen. All praktisk undervisning inklusive behandlingar på skolans elevklinik genomförs under de 21 tillfällena. Tillfällena på skolan är cirka var tredje helg. Den går att kombinera med arbete men då utbildningen är omfattande och går i högt tempo behöver du avsätta tid för egenstudier mellan varje tillfälle. Räkna med minst 10 timmar/vecka i egenstudier.

Utbildningens totala längd är ca 15 månader med 21 tillfällen på Fotvårdsskolan. Totalt består utbildningen av 250 timmars praktik, 240 timmars teoriundervisning samt omfattande självstudier.

Diplom

Diplom och kursintyg ges efter genomförd utbildning och att du blivit godkänd i praktiska och teoretiska moment. För att bli godkänd krävs 100 % närvaro på praktiken och 85 % på undervisningen samt godkänt på teoretiska och praktiska prov. Eventuell frånvaro under utbildningen som t ex sjukdom behöver tas igen. Detta sker i samråd med skolan och skall slutföras inom ett år.

Utbildningen är omfattande och går i högt tempo. Planera för att avsätta tid utöver skoltid för egenstudier. Hör gärna av dig om du har särskilda behov och frågor kring utbildningens tempo.

Förkunskaper

Slutförd gymnasieutbildning eller minst 20 år fyllda med 2 års arbetslivserfarenhet och minst Godkänt betyg i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1.

Från1 278 kronor i månaden
Pris 71 000 ,- inkl moms
Nästa start

Hej! Vi hjälper dig gärna om du har några frågor kring våra utbildningar. Starta chatten genom att trycka på “skicka fråga" eller ring oss på 08-54 54 59 00.

Starta Chatt

Betalning

Betalningen ska inte vara ett hinder när du investerar i dig själv! Därför kan du välja att betala hela summan på en gång eller ta allt på avbetalning upp till 24 månader räntefritt. Tack vare vårt samarbete med Klarna och Human Finans kan du betala allt på en gång eller ta det på avbetalning. Kontakta oss för mer information om olika betalningsalternativ, så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar dig bäst just nu.