Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Zonterapi räddade Evas golfsving

 

Eva Johansson, 61 år, berättar hur zonterapi gav henne golfen tillbaka.

Du har provat zonterapi för frozen shoulder?

Ja, hösten 2012 fick jag ont i axeln och armen. Värken ökade, till slut blev det svårt att sova och jag fick jag inte upp armen ordentligt. Om jag gjorde en hastig rörelse gjorde det fruktansvärt ont. I januari sökte jag på vårdcentralen och fick en kortisonspruta som inte hjälpte. Jag fick värktabletter och remitterades till en axelspecialist. Där konstaterades frozen shoulder, och jag fick veta att det kunde ta upp till 2 år att läka ut.

Fick du någon annan behandling innan zonterapin?

Jag gick hos sjukgymnast för mina knän, och sa till henne ”strunta i knäna, hjälp mig med axeln!” Tyvärr blev det ingen lindring. Jag var också till en naprapat, men samma där. Våren 2013 började jag bli deppig av smärtan och var jättetrött. Då skickade sjukgymnasten mig till en annan axelspecialist, som också sa att det var frozen shoulder. Han ville inte operera eftersom det är så lång och jobbig rehabilitering. Vid det här laget kunde jag inte kamma håret och knappt klä mig.

Varför valde du zonterapi?

Vi skulle spela golf, men jag kunde inte! Jag provade ett slag men det gick inte alls. Då tänkte jag ”nä, ska jag ha detta i 2 år!” Jag var gråtfärdig. Men då berättade dottern att hon varit till zonterapeut för ryggen, och en av hennes kompisar med svår hudallergi hade blivit helt botad. Jag trodde inte så mycket på det, men bokade tid.

Foto_20150610

Eva Johansson, glad golfspelare

 

Zonterapi kan göra ont, var det så för dig?

Det gjorde fruktansvärt ont! Arne tog knappt i, ändå skrek jag. Jag fick massage på tårna, bröstet, nacken och så vidare. Det var helt stopp i muskulaturen och blodflödet till huvudet. ”Har du över huvud taget kunnat tänka?” frågade han. Men efteråt var det fantastiskt. Jag sov utan värktabletter för första gången på evigheter! Och jag vågade gå dit igen…

Nyfiken på att gå en massage utbildning? Läs mer på vår sida axelsons.se/massage. Där hittar du alla våra utbildningar inom massage såväl som massagekurser för dig som vill testa på!

När märkte du en bestående förändring?

Efter andra behandlingen var vi ett gäng tjejer som skulle spela vår årliga golftävling. Jag sa ”jag betalar och går med er bara”, för jag hade ju inte kunnat spela på evigheter. Men jag kunde spela hela rundan – och vann!

Hur mår du idag då?

Jag fick några behandlingar till hos Arne och sen hjälpte sjukgymnasten mig att träna upp styrkan. Problemet var nog jag satt i draget från en luftkonditionering på jobbet. Jag blev nedkyld och spänd, och så jobbar jag vid dator. Nu går jag till Arne om jag blir stel i nacken eller så.

Skulle du rekommendera zonterapi till någon annan?

Jag har skickat många! Arne är verkligen duktig, och jag har flera väninnor som går dit för olika saker.

Men då kanske du inte vinner nästa golftävling?

Haha, det är inte samma väninnor!